Hírek

Bérczes Mihály New Yorkban a DiMenna Classical Music Centerben lépett fel!

Bérczes Mihály a Zichy Géza Alapfokú Művészeti Iskola zongoratanárának élménybeszámolója:

“Az IYMC szervezet által meghírdetett 2021.évi versenysorozat díjátadó gálakoncertjén játszottam 2022.augusztus 28-án New Yorkban a DiMenna Classical Music Centerben.
A bemutatkozásomra a 2021.évi versenyeken eredményeim adtak számomra lehetőséget: a májusi Klasszikus zene fordulóban első helyezett lettem és így nevezhettem a decemberi döntőre az “Év művésze” díjért. Az év során három 2021-es felvételemet (Schubert,Chopin,Schumann 1-1 művét) küldtem ki nevezésként professzionális zongoristák 27 év feletti kategóriájában a 16 fős nemzetközi zsűrinek. A döntőben végül a második és harmadik díjat együttesen hoztam el a nevezéseim és a pontszámaim alapján . Így “Prize winners recital” díjban részesültem, amelyet a new yorki koncert végén vehettem át én is.
Külön megtiszteltetés és szakmai elismerés volt számomra az is, hogy a gálakoncert másik három győztes fellépőjének az elődásához közreműködőként engem kerestek meg elsőként. Természtesen igent mondtam, igaz tudtam, hogy nagyon nehéz feladat lesz egy komoly Chopin mű előadása mellett még a három szereplőért is felelősséget vállalni a színpadon, egy, maximum két próbával.
A természetesen angol nyelven zajló próbák nagyon sikeresen zajlottak a bosnyák, indonéz és portugál szólistákkal. A másfél órás gálakoncerthez a összesen húsz percnyi idejét professzionális szintű előadásokkal járultam hozzá, amelyet nem csak a szólisták, hanem a verseny alapítója- akitől a díjamat is átvettem- Dr.Adriana van Rensburg többször is megköszöntek, nagy elismeréssel méltattak az est folyamán és azóta is.”

 

Download PDF