Hírek Pályázatok

Beszámoló az EFOP 3.2.3-hoz kapcsolódó LEGO WeDo robotokkal támogatott élményalapú ismeretátadás című továbbképzésről

Az iskolánkban megvalósuló EFOP 3.2.3. pályázathoz kapcsolódóan  LEGO WeDo robotokkal támogatott élményalapú ismeretátadás az alsó tagozatban című online továbbképzésen vettünk részt kollégáimmal. (Kissné Lantos Éva, Csiha László, Tálas Enikő, Szabó Zsolt)

A képzés lehetőséget nyújtott, hogy betekintést kapjunk a robotprogramozásba és annak széles kőrű tanórai alkalmazhatóságába.

Az oktatás során tanultakat a képző mellett Kissné Lantos Éva – a projekt digitális módszertani asszisztense – kolléganőnk is segítette a gyakorlatban alkalmazni, amelyet ezúton is köszönjük neki.

Érdekes volt megtapasztalni ezt a számunkra új lehetőséget, amit a kolléganő hosszú évek óta magas szinten oktat szakköri óráin és a nyári táboroztatások alkalmával is.

Olyan új módszert, módszereket ismerhettünk meg, ami segítheti tanulóink bevezetését a programozás világába, mindezt játékos formában.

A jövő generációinak digitális kompetenciái fejlesztésében kiemelkedően fontos szerepe kell hogy legyen a programozásnak. Ezáltal olyan problémamegoldó készségeket fejleszthetünk, ami előnyt jelent nekik majd a mindennapi életben , illetve a munkaerőpiacra lépéskor az ezekkel nem rendelkezőkkel szemben.

Szabó Zsolt

tanító

tanfolyam1tanfolyam-2

szechenyi_2020

 

Download PDF