Hírek

A IV. Járási Ifjúsági Polgárőr Tábor

Az augusztus 3-5-ig tartó, immár hagyománnyá váló ifjúsági polgárőr tábor megnyitója augusztus 3-án, a nádudvari Kövy Sándor Általános Iskola udvarán zajlott le. Ebben az évben ebesi, nagyhegyesi, nádudvari és Nádudvar lengyel testvérvárosából, Urzędówból érkezett diákok és kísérőik vettek részt, így nemzetközi szintű táborrá vált a rendezvény.

Nagy örömünkre szolgál, hogy immár negyedik éve folyamatosan működik ez a tanulásra és kikapcsolódásra egyaránt kiváló tábor. A színes szakmai elméleti és ügyességi programokat a rendőrség, a katasztrófavédelem, a hagyományőrzők  ( íjászat, fazekasság )  és polgárőreink tevékeny részvételével valósították meg a rendezők. Szükségesek az ilyen szakmai tartalommal is megtöltött találkozók.

Fontos cél, hogy az ifjú polgárőrök megismerhessék a rendező település értékeit, ezért több helyszínen is voltak programok. A pihenésre, kikapcsolódásra is jutott idő. Ezek sportprogramok, bowlingozás a helyi Művelődési Központban, kolbászsütés, tábortűz, izgalmas éjszakai bátorságpróba a Trófea Vadászháznál voltak, amelyet az utolsó napon nádudvari gyógyfürdőzés tett teljessé.

Bízunk benne, hogy az ebesi iskola ifjú polgárőrei élményekkel tele, tapasztalatokkal és tudással felvértezve, új barátságok emlékével utaztak haza.

Download PDF