Hírek

Tájékoztatás a digitális munkarend tapasztalatairól

Tisztelt Szülők!

Túl vagyunk az első digitális munkarendű héten. Mindenkinek szeretném megköszönni a pozitív hozzáállását, hogy sikerrel vettük a helyzet megoldását.

Összegeztük az elmúlt hét tapasztalatait, adatait és az alábbiakról szeretném tájékoztatni az érdeklődőket.

Kedves Gyerekek!

A tananyagok továbbra is egységesen a jól bevált classroomokban találhatóak, amely megegyezik a honlapon megosztott pdf anyaggal és a KRÉTÁBAN jelölttel, így a szülők és a gyerekek nyomon tudják követni feladataikat. A kiadott anyagok részletes magyarázatokat tartalmaznak, így a tananyagok feldolgozása önállóan is elvégezhető.

Tavaly tavasszal is alkalmaztuk az online órákat, de a mostani időszakban még több támogatást biztosítunk. A tananyagok és kiemelten az új részek feldolgozásához tanáraitok online segítséget nyújtanak az órarend szerinti idősávban. A tanárok visszajelzése alapján az indított órákon nagy számban vettetek részt.

Tanáraink az osztály számára csak ilyenkor elérhetők elektronikusan. Az online kapcsolattartáshoz tanáraitok felületet biztosítanak, amit a heti táblázatban és a classroomokban megjelenítenek, így előzetesen be tudjátok osztani az időtöket és tervezhettek az online órákon való részvétellel.

Videóbeszélgetésre elsődlegesen a Digitális Kollaborációs Tér felületét – másodlagosan a Google Meet – ajánljuk a tanároknak.

A héten 248 online órát tartottunk, amely a tanórák 29%-a. Tanáraitok átlagosan a tanórák 31%-át online szervezték meg, miközben a heti beküldött anyagokat értékelik és előkészítik a jövő hét tananyagát.

A kapott adatok alapján elmondható, hogy az általános iskolai osztályainknak átlagosan 14 órát biztosítottunk. Kiemelkedő, hogy átlagosan magyar nyelvből 2, irodalomból 1, matematikából 2 és angol nyelvből 5 órát tartanak online a pedagógusaink.

Bízom benne, hogy az előttünk álló hetekben sikerül hasonló támogatást biztosítanunk. Itt szeretném megjegyezni, hogy nem célunk minden óra digitális megtartása, mert nem akarjuk a gyerekeket a számítógéphez láncolni. Igyekszünk mértékletesen eljárni, figyelembe véve a lehetőségeket.

Azok a gyerekek, akik további támogatást szeretnének a tananyagok feldolgozásához, keressék bizalommal a tanárokat, mert egyéni órákat is tudunk a DKT-ban elindítani. Korábban is felhívtam a figyelmet, hogy alkossatok tanulócsoportokat, kérjétek osztálytársaitok segítségét és alkossatok online tanulói közösséget egymás támogatására.

Fontos, hogy több tantárgyból is a beadandó anyag határidejét 2021. április 7. utánra időzítettük, mert bízunk benne, hogy személyesen találkozhatunk.

Tisztelt Szülők!

Szeretném ismét felhívni a figyelmet, hogy az INTÉZKEDÉSI TERV alapján a szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermekénél koronavírus gyanú vagy igazolt koronavírus fertőzés van az igazgato@arany-ebes.edu.hu email címen! Kérjük, hogy ezt a Digitális munkarend ideje alatt is tegyék meg!

Sajnos nehéz időszak elé nézünk, jelenleg 5 pedagógusunk is covid fertőzött és 2 pedagógusunk családjában következett be a vírus miatt tragédia. A kollégák jól vannak és igyekszünk ezt a helyzetet kezelni és a nehézségeink ellenére helytállni.

Kérem, hogy mindenki vigyázzon magára, családjára, tartsuk be a szabályokat, mert visszavárjuk a gyerekeket.

Szűcs Norbert

intézményvezető

Download PDF