Hírek Pályázatok

Lezárult az ERASMUS+ programsorozat

Közel három év szakmai együttműködés után lezárult az Erasmus+ project. Központi témák a robotika és az IKT eszközök tantermi felhasználásának lehetőségei voltak. Összesen hat ország nemzetközi csapata dolgozott a projekten. Partnereink görög, francia, spanyol, cseh és lengyel általános -illetve középiskolák tanulói és tanárai voltak. A pandémia miatt csak a görög, és az első francia mobilitás tudott személyes jelenléttel megvalósulni. Emellett az Ebesi Arany János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola adott otthont a harmadik tanár-diák mobilitásnak. A hozzánk érkező diákok és tanárok elismerően nyilatkoztak a szervezésről és a magyar vendégszeretetről. Ezúton is szeretnénk megköszönni a vendéglátó családok kedvességét, amivel településünk és iskolánk hírnevét öregbítették.
A fennmaradó mobilitások online térben kerültek megrendezésre. A programokról a honlapunkon folyamatosan beszámoltunk.

A program záróalkalma 2022. február 7-én zajlott, ahol mi voltunk a házi gazdák. A csak koordinátor pedagógusoknak szervezett online találkozón nemzetközi csapatokban rendszereztük a hároméves ciklusban megszerzett tudásunkat a robotika területén. Ötleteket gyűjtöttünk a robotok, drónok és egyéb infokommunikációs eszközök különböző tanórai alkalmazására. Ezután felelevenítettük a legemlékezetesebb pillanatokat és értékeltük a program céljainak megvalósulását. Valamennyi résztvevő ország egyet értett abban, hogy a jövőbe egy újabb projekt keretében továbbra is együtt fogunk működni.
A projekt magyar szakmai vezetője Kissné Lantos Éva intézményvezető helyettes asszony volt. Csiháné Pálinkás Krisztina és Kulcsárné Toroczkai Dóra tanárnők intézményi koordinátorként szervezték és bonyolították a mobilitásokat. Mellettük a következő pedagógusok vettek részt a mobilitások valamelyikén: Szűcs Norbert Intézményvezető Úr, Kása Sándor Intézményvezető helyettes, Tálas Enikő, Tóthné Leither Júlia, Katona Erika, Makainé Rácz Borbála, Fodor Barbara tanárnők és Csiha László és Tamássy Zoltán tanár urak.

Köszönjük a projektben részt vevő tanárok áldozatos munkáját és az aktív részvételt annak a közel 50 már elballagott, illetve jelenleg is robotika szakkörös tanulónak, akik örömmel részt vettek a kihívásokban.

Köszönjük a Berettyóújfalui Tankerületi Központ munkatársainak a projekt megvalósításában végzett szakmai támogatását.

erasmus-plus-logo

Download PDF