Hírek

Oklevelet adott át dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke az iskolánk tanulói részére

Oklevelet adott át dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke az Ebesi Arany János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulói részére március 27-én, hétfőn. Az elismerésben azok a diákok részesültek, akik pályaművet nyújtottak be a honvédelmi gyermek és ifjúsági alkotás pályázatra.

„Te vagy az én Hősöm” címmel indított rajzpályázatot 2022 őszén a Magyar Honvédség, amelyen az általános iskolák 6-8. évfolyamos diákjai, valamint a nappali tagozatos középiskolások indulhattak. A pályázat célja az volt, hogy a fiatalok, alkotásaikon keresztül kifejezhessék, mit jelent számukra a haza, a haza védelme, hazaszeretet és a haza biztonsága. Az ebesi iskolából tíz nyertes pályamű érkezett, ezeket – a többi rajzzal együtt – karácsonykor a külföldi misszióban szolgáló honvédeknek ajándékozták.

Az ebesi általános iskolában tartott rendezvényen dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy hangsúlyozta: azért indították el a pályázatot, mert kíváncsiak voltak arra, hogy a gyerekek miként vélekednek a katonákról és feladataikról, valamint a Magyar Honvédségről.

„Ezerszám kaptuk a képeket. Az pedig külön öröm számomra, hogy annak a városnak az iskolája, ahol én is lakom, nagyon sok pályaművet küldött. Ezeket a képeket elküldtük azoknak a katonáinknak, akik a karácsonyt és szilvesztert nem tudták otthon, családi körben tölteni” – mondta a Honvéd Vezérkar főnöke, hozzátéve: a Magyar Honvédség azért van, hogy megvédje a magyar embereket és a magyar földet.

Az oklevél átadó ünnepség után – amely egyben az iskola pályaorientációs napjának megnyitója is volt – a diákok megismerhették a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium képzéseivel is.

forrás: https://honvedelem.hu/hirek/oklevelet-kaptak-az-ebesi-diakok.html

Download PDF