Hírek

Gratulálunk az Ebes Ifjú Tálentuma 2023. évi díjazottjainak

Ebes Községi Önkormányzat Képviselő testülete célul tűzte ki, hogy a településen élő és huzamosabb időn keresztül kimagasló tanulmányi-, vagy művészeti-, vagy tudományos-, vagy sport eredményt elérő fiatalokat az „Ebes Ifjú Tálentuma” díjjal erkölcsileg és anyagilag jutalmazza minden évben. Ez a díj elismerés az átlagon felüli tehetségnek, teljesítménynek, amellyel a díjazott fiatalok hozzájárulnak nemcsak iskolájuk, hanem Ebes község hírnevének öregbítéséhez.

Árva Dominika

Dominika szorgalma kiváló, tanulmányi eredménye folyamatosan kitűnő. A tanórákon aktívan részt vesz, társainak szívesen segít. Egy éve a Diákönkormányzatban is részt vesz a Tanulmányi bizottság vezetőjeként. Az elmúlt években, számos versenyen vett részt, ezek közül néhány a teljesség igénye nélkül:

  • Varázsolvas megyei szépolvasási versenyről 2. hely
  • Hajdúnánáson az Országos Weöres Sándor Színjátszó Fesztiválon iskolánk drámás kicsi csoportjával ezüst minősítést és a zsűri külön dicséretét szerezték meg
  • Hajdúszoboszlón a Pávai Vajna Ferenc Általános Iskolában Területi olvasási versenyen 3. helyen végzett.
  • Angol nyelven a 3-8. évfolyamosok körében 2018. április hónapban házi verseny került megrendezésre, ahol 2. helyezést ért el.
  • 2018-ban a Kazinczy-verseny helyi fordulójában, az 1. helyen végzett.
  • Iskolai vers és prózamondó versenyen 2. helyezést ért el…és még sorolhatnám. J

Jeges Gabriella

Gabriella szorgalma kiváló, tanulmányi eredménye általában 4,5 körül van. A tanórákon aktívan részt vesz és önálló véleményével hozzájárul az órák sikeréhez. Tavaly az iskolai DÖK kulturális bizottságának vezetőjévé választották, azóta is lelkesen vesz részt a munkában és az iskolagyűlések megtartásában.

Az iskolai háziversenyek közül magyarból mesemondó és Kazinczy versenyeken szerepelt, testnevelésből pedig magasugrás versenyen (I. hely) és Arany futáson (II. hely) ért el kiemelkedő eredményt.

Országos versenyeken is indult egyéni és csapatversenyben egyaránt pl. történelem levelezős, Ez kész pénz! pénzügyi vetélkedő, Közgazdászpalánta pénzügyi vetélkedő, Herman Ottó biológia verseny.

Gabriella tehetséges sportoló, aki kellő szorgalommal, lelkesedéssel és kitartással elismerésre méltó eredményeket ért el a mazsorett, látványtánc területen.

A Szolnok Openen csapatával kétszer I., egyszer II., egyszer III. helyen, szólóban pedig 7. helyen végzett és ez motiválta arra, hogy még jobb legyen.

Kétszer szerepelt az Év Tánca országos minősítő versenyen Debrecenben ahol egyszer arany és egyszer ezüst minősitést szerzett.

Nagy akaraterővel és sok gyakorlással olyan szintre jutott, hogy színvonalasabb versenyekre is benevezte edzője.

 Az MLTSZ /Magyar Látványtánc Sportszövetség/ által rendezett versenyeken az elmúlt 2 évben vehetett részt. Első alkalommal a „Beethoven vírus” című számával megyei szinten III., országos szinten II. és Európa bajnokságon III. lett. Az elért eredmény után még kitartóbban edzett, hogy a dobogó felső fokán állhasson , ami sikerült is, „A little more” című számával megyei, országos és Európa bajnoki szintén is a dicsőséges I. helyet szerezte meg.

Tóth Amina Zulejka

Tóth Amina fiatalon megtanult a sikerekkel együtt élni. 7 éve versenyszerűen atletizál. Heti 3 alkalommal lelkiismeretesen kijár futóedzésekre. Tudja, hogy a sikerekért nap, mint nap céltudatosan és keményen meg kell dolgozni. Vallja, hogy ami ma elég a sikerhez, az holnap már kevés! 100%-ig oda teszi magát edzéseken, hogy a versenyeken a legjobb legyen, dicsőséget szerezve családjának, iskolájának és a településnek is. Ebes hírnevét öregbíti minden versenyen, mert korcsoportjában ő a leggyorsabb futó. Az országos mezeifutó versenyekre is kijut évek óta. Kicsi gyermekként megtalálta a saját maga életcélját és céltudatosan végig is halad a maga által választott úton. A sok edzés mellett mindig van ideje tanulni, így ezen a területen is kimagasló a teljesítménye, minden évben jeles bizonyítványt vitt haza.

Gyerekként is olyan erkölcsi értékrend és szemléletmód alapján éli életét, amit sokunknak, felnőttként sem mindig sikerül. A közel 100 aranyérem, a sok kupa és elismerés is kiemeli sportemberi nagyságát.

 Nagy Sándor István

Nagy Sándor iskolánk 8.b osztályos tanulója egy igazi tehetség, aki önerőből jutott el addig, hogy kitűnő bizonyítványt vihetett haza. Rendkívül szorgalmas és érdeklődő diák, aki alsóban jeles tanuló volt. Hetedik osztályban lett kitűnő bizonyítványa, amikor a legtöbb gyerek rontani szokott. Ezen az évfolyamon kezdődik a természettudományos tantárgyak oktatása, amely sok gyerek számára nehézséget okoz, Sándor viszont itt ébredt rá, hogy mi az, ami őt igazán érdekli. Nagyon szereti a kémia, biológia, fizika tantárgyakat. A továbbtanulását is ez határozza meg, a kémia tudását szeretné gyarapítani a Debreceni Vegyipari Technikumban. Mindig szívesen és nagy lelkesedéssel vesz részt tanulmányi versenyeken, mint például a Herman Ottó Kárpát-medencei biológia versenyen, a Hevesy György Kárpát-medencei kémia versenyen.

Balogh Zsombor

Balogh Zsombor alsós kora óta lelkes tagja Zsolti bácsi zenei szerkesztő csapatának. Kicsi korában is precíz, megbízható volt. Felsőben elődei mellett sokat tanult és fejlődött. Ma már ő az első számú szerkesztő az iskolában.  Nem csak az iskola rendezvényein hangosít és dolgozik a zenei anyagon, hanem számos községi rendezvényen is. Legutóbb az Ebes 70 éves jubileumi műsorban is.  Rendszeresen részt vesz a művészeti iskola rendezvényein.   A covid időszakban több tanszaki bemutató videófelvételét ő készítette, így a szülők meg tudták nézni gyermekeiket. Évek óta kíséri a színjáték tanszakot megyei és országos versenyekre. 2022- ben a Weöres Sándor Országos Színjátszó Fesztiválon a zsűri külön megdicsérte a precíz munkájáért.  Különösen tehetséges a zenei anyagok összevágásában. Nyáron a Megyei Kispolgárőr Tábor rendezvényeit is ő hangosította. A diákönkormányzat aktív tagja, osztálytitkárként végzi munkáját. Szereti a természettudományos tárgyakat, matematika, biológia és fizika versenyeken elért eredményeivel hozzájárul iskolánk és településünk jó hírnevének emelésében.

Gratulálunk a díjazottaknak és rendkívül büszkék vagyunk rájuk!

talentumok

Download PDF