Hírek

Pályaorientációs nap

November 21-én iskolánkban  második alkalommal rendeztük meg a Pályaorientációs napot .  A 2.a osztály üzemlátogatást tett, többi osztály az iskolában  érdekes foglalkozásokon vett részt.

Megismerkedtünk a méhészet történetével Pacsmag László helyi méhész előadásában, és mézes tízórait fogyaszthattunk az általa felajánlott méz és az Arany Oroszlán jóvoltából.

Az ebesi Sajtgyárban folyó munkát Salánki Zsolt szülő és Kapusi János mutatta be, amely rendkívül érdekelte a tanulókat, és megkóstolhatták az itt készített sajtokat. Az alsós osztályokhoz több szülő is érkezett és mutatta be foglalkozását tanulóinknak, keltette fel diákjaink érdeklődését.

Az első és második évfolyamosok egy drámafoglalkozáson vettek részt Madák Zsuzsanna, rendező, dramaturg irányításával. A foglalkozás szorosan kapcsolódik az Ifjú Mátyás című gyermekelőadáshoz, melyet december 3- án tekintünk majd meg a Csokonai Színházban.

A felső tagozaton a Pedagógiai Szakszolgálat pályaválasztási szakemberei által tartott önismereti és szakmaismereti foglalkozásokra és a Debreceni SZC Vegyipari Szakgimnázium órájára került sor. 15-en érkeztek a Bocskai István Lövészdandárból, akik a katonai pályát mutatták be tanulóinknak. Közelharckiképzést tartottak, bemutatták a harckocsikat, a fegyvereket, és  tanulóink felpróbálhatták a katonai egyenruhát.

 Este a 8. osztályosok számára rendkívüli szülői értekezletre került sor  az aktuális továbbtanulással kapcsolatban.

A nap rendkívül hasznos volt, és a gyerekek élvezték a sok érdekes programot. Köszönetet mondunk mindenkinek, aki e nap sikeres lebonyolításában közreműködött.

Tálas Enikő pályaválasztási felelős

A képre kattintva galéria nyílik.

palyaorientacio

Download PDF