Hírek

Állatok világnapja – Állatvédelmi témahét

Állatkerti kalandok
Új kezdeményezésként bevezettük, hogy minden tanévben az 5. évfolyam, az Állatok Világnapja alkalmából látogatást tesz a Debreceni Állatkertben. Idén az 5.a és az 5. b osztály szakvezetéssel járta be a parkot. A zoopedagógusok olyan útvonaltervet készítettek számunkra, hogy biztosan megnézzük a legérdekesebb állatfajokat és mivel a csoportjaink nagyon jól viselkedtek, még bónuszként az Afrika röpdébe is bejutottunk. A zsiráfetetés felejthetetlen élmény volt, mint ahogy az állatsimogató is. Az esős idő ellenére mindenki remekül érzte magát.
Kísérő tanárok: Tálas Enikő és Katona Erika; Szervező: Katona Erika

Állateledel-gyűjtés a menhelyi állatokért!
Az állatvédelmi Témahét keretében elindítottuk az állateledel-gyűjtést a menhelyen élő, rászoruló állatok számára. Az aulában felállított adománygyűjtő falhoz szépen gyűlnek az adományok.

Flashmob
A díszudvaron mancsot formáltunk meg élőképként, külön az alsós és felsős évfolyamok.

Kiállítás
Az iskola folyosóján állatvédelemmel kapcsolatos képeket ragasztottunk ki, figyelemfelhívás céljából. Készült egy kvíz is a gyerekeknek, a kiállított állatvédelmi képekkel kapcsolatban, így sokkal többen és figyelmesebben olvasták a kitett képeket. A leadott megfejtések közül iskolarádióban 10 szerencsés nyertes kerül kisorsolásra.
Szervező: Katona Erika, közreműködő: Kissné Lantos Éva

Komposztálás ünnepe
Október 8-án az iskolakertben fügefát ültettünk a gyerekek segítségével. Minden osztály képviseltette magát a jeles eseményen.
Szervező: Katona Erika

Download PDF