Hírek

Csokonai Ifjúsági Program

Iskolánkban november és december hónapban felejthetetlen élményekkel gazdagodtak a diákok a Csokonai Ifjúsági Program keretében. A Csokonai Nemzeti Színház két kiváló osztálytermi előadásának, a ” A kövek” és a “Trigonometria” című daraboknak a bemutatására került sor, melyek három osztály (a 4.a, 4.b és a 8.a osztály diákjai) számára kínáltak egyedi és tanulságos élményeket.

Az előadásokat a Csokonai Nemzeti Színház Debrecen elismert színészei „hozták létre”, és mindkét darabot az iskola egyik tantermében mutatták be. A “Kövek” című előadásban a színészek egy barátságon keresztül vezették be a diákokat a sokszor határokat feszegető közös játékba, amely az idő múlásával komollyá válik. A karakterek életszerű ábrázolása szórakoztatóvá és tanulságossá tette az előadást.

A “Trigonometria” című darabban pedig a szerelem és a barátság került fókuszba. A színészek játékosan, a színház nyelvén keresztül járták körbe a diákokkal a színészek által megélt problémákat, helyzeteket.

Az előadások közben lehetőségük nyílt a diákoknak arra, hogy kérdéseket tegyenek fel a színészeknek, és beszéljenek az előadásokban felvetett témákról. Ezáltal az előadás nem csupán szórakoztató volt, hanem interaktív formában is hozzájárult a diákok kreatív gondolkodásának és érdeklődésének fejlesztéséhez.

A Csokonai Ifjúsági Program ezúttal is kiválóan ötvözte a szórakoztatást és a tanítást, és hozzájárult a diákok fejlődéséhez. Külön köszönet a Csokonai Nemzeti Színház színészeinek, akik nemcsak színvonalas előadásukkal, hanem elkötelezettségükkel és közvetlenségükkel is mély nyomot hagytak diákjainkban. Reméljük, hogy a jövőben ismét részt vehetünk hasonlóan inspiráló és szórakoztató programokon, várjuk a további osztálytermi előadásokat.

Download PDF