Hírek

Ebes Ifjú Tálentuma díj

p1380655

Ebes Község Önkormányzat Képviselő testülete célul tűzte ki, a településen élő és huzamosabb időn keresztül kimagasló tanulmányi-, vagy művészeti-, vagy tudományos-, vagy sport eredményt elérő fiatalokat az „Ebes Ifjú Tálentuma” díjjal erkölcsileg és anyagilag jutalmazza. Az idei évben osztályfőnökeik javaslatára és a nevelőtestület támogatásával iskolánk két tanulója, Csorvási Réka és Kiss Zoltán, is megkapta ezt a kitüntető díjat.

Réka iskolánk 8. b osztályos tanulója. Rendkívül szorgalmas és érdeklődő tanuló, aki az általános iskolai évek alatt mindvégig kitűnő bizonyítványt szerzett. Leginkább a humán tantárgyak iránt érdeklődik. Alsó tagozatosként a mesemondó, később a Kárpát – medencei Simonyi Zsigmond helyesírási, a Kazinczy szépkiejtési és szépolvasási verseny, valamint vers- és prózamondás körébe tartozó megmérettetések rendszeres résztvevője és díjazottja. Nemcsak az iskolai házi, hanem a tankerületi és megyei versenyeken is évről-évre kiemelkedően szerepel. A Hajdúszoboszlói Pávai Vajna Ferenc, valamint a Nagyhegyesi Általános Iskola által rendezett Tankerületi Kincskereső és Veres Péter Irodalmi Csapatversenyén I. helyezett lett. A 3. Petőfi Szavalóverseny kelet-magyarországi elődöntőjében a versenyen nyújtott szereplésével meghívást kapott az országos döntőre. Az iskolai ünnepségeken és rendezvényeken feladatot vállal. Ezen kívül az angol nyelvi, matematikai és informatikai házi versenyeken is szép eredményeket ér el. Így például a hajdúszoboszlói Thököly Általános Iskolában megrendezett  Tankerületi Alkalmazói Informatika Verseny IV. helyezettje volt. Rajztehetsége is figyelemre méltó, a Magyar Kultúra Napja alakalmából megrendezett rajzversenyen II. helyezést ért el. Megbízható csapattag. Réka igazi közösségi ember, aki nemcsak az osztály, hanem az iskola életében is aktívan részt vesz. Két éve a diákönkormányzat tanulmányi bizottságának a vezetője.

Zoli első osztályos kora óta büszkélkedhet kitűnő, illetve jeles tanulmányi eredményekkel. Tudását számos tanulmányi versenyen tette próbára és szerepelt sikeresen. Többször indult helyi- illetve megyei matematika versenyeken. Így például a Bendegúz Tudásbajnokság megyei döntőjében első helyezett lett. A megyei Bolyai Matematika versenyen VII. helyezést ért el. Közel állnak hozzá a reál tantárgyak, mi sem bizonyítja jobban, hogy Kistérségi Komplex Természettudományos vetélkedőn csapatban III. helyezett lett. Valamint a hajdúszoboszlói Thököly Általános Iskolában megrendezett Tankerületi Alkalmazói Informatika Verseny első helyezettje volt. Sokoldalúságát az is bizonyítja, hogy nemcsak a reál, hanem a humán tárgyak területén is szép sikereket ér el. Számos helyi és megyei magyar versenyek résztvevője: ötödik osztályban már ezüst minősítést szerzett a Vörösmarty Mihály Általános Iskola szervezésében megrendezett mese-és prózamondó versenyen. A Lilla Téri Általános Iskola versmondó versenyén szerzett már első és harmadik helyet is. Tavaly a Jubileumi Versmondó versenyen arany minősítést kapott. A legkiemelkedőbb eredményeket angol nyelvből érte el. Kistérségi angol feladatmegoldó verseny, megyei nyelvhasználati- és nyelvhelyességi, valamint hallásértés-verseny első helyezettje volt. A legnagyobb eredménye a TITOK Oktatásszervező Társaság által megrendezett London Bridge országos angol nyelvi versenyen elért első helyezése volt. A művészeti tagozat fafúvós tanszakának tanulójaként elsős korától kezdve négy éven át furulyázott, majd felső tagozattól klarinétjátékával lehet találkozni a községi illetve iskolai rendezvények alkalmával.

Kimagasló tanulmányi sikereikkel, közösségi munkájukkal példaként állhatnak kortársaik előtt.

Download PDF