Hírek

A 4.b osztály a Balatonnál

Az Erzsébet Alapítvány idén tavasszal is meghirdetette 3 napos, ottalvós  osztálykirándulásait a felújított Zánkai Erzsébet-táborban. A pályázat nyertesei számára  biztosított volt a szállás és az ötszöri étkezés, orvosi ellátás és rengeteg színes program. Az osztályoknak csak az útiköltséget és 1000 Ft részvételi biztosítékot kellett kifizetnie.

elso

Nagy örömünkre osztályunk, a 4.b jelentkezése is sikeres volt, így április 25-én reggel vonatra szállhattunk, s indulhattunk Zánkára. A gyerekek közül többen is most először utaztak vasúton. Budapesten metróval mentünk át a Nyugatiból a Déli Pályaudvarra. Izgatottan nézegettük a tájat, ki látja meg elsőként a Balatont. Zánkán az állomáson már várt bennünket a DOTTO kisvonat. A gyors regisztrációt követően elfoglaltuk szálláshelyünket. A fiúk és lányok is egy-egy tízszemélyes, újonnan bútorozott, fűtött szobát kaptak.  Vacsora után a Kávészünet együttes koncertjét hallgattuk meg, melyen híres magyar költők megzenésített költeményei hangzottak el.

Másnap gyönyörű napsütésre ébredtünk.

Reggeli után csapatépítő kooperációs játékokkal szórakoztattak és mozgattak meg bennünket a TESOk.

masodikharmadik

Megnéztük a Haditechnikai Parkot.

negyedik

 Ebéd után lézerharcot vívtunk.

otodik

Lesétáltunk a Balaton partjára. Sajnos a víz még nagyon hideg volt, így kagylót és csigát gyűjtöttünk a vízparton.

hatodik

Vacsora után fergeteges DISCO vette kezdetét. A TESOk a színpadon mutatták a táncok koreográfiáját, s a szappanbuborékok és szerpentinek között együtt ugrált velük az egész tábor.

Utolsó napon reggeli után indultunk a vasútállomásra, mert Budapesten még meg szerettük volna nézni a Hősök terét és a Parlamentet.

hetediknyolcadik

Ez alatt a három nap alatt alaposabban megismertük egymást, rengeteg közös élménnyel és örök emlékkel gazdagodtunk valamennyien.

Köszönjük a sok segítséget, melyet a szervezés során az iskolától kaptunk, a kedves szülőknek pedig azt, hogy elengedték a gyermekeket erre a hosszú útra, s lehetővé tették számunkra a kirándulást.

Szöveg: Dr Rácsai Lajos Imréné osztályfőnök

Fotók: Tamássy Zoltán osztályfőnök helyettes

Download PDF