Hírek

ERASMUS+ online találkozó beszámoló a Teleci programról

A 2019-1-FR01-KA229-062137_2 számú Erasmus+ pályázat keretében újabb talákozó került megrendezésre 2021. november 29., december 1. és december 3. napokon.

Az online mobilitás helyszíne Csehország, Teleci város iskolája a Zakladní skola a materska skola.

Az első napon videókat néztünk meg a környék és a város nevezetességeiről, majd egy prezentáció mentén képekkel ismerhettük meg a legfontosabb látnivalókat. Egyeztettük a hét programjait és feladatait. Élő videó segítségével – a tanulók és tanárok aktívan közreműködésével – részletesen bemutatásra került az iskola és annak élete. A prezentációkat követően egy a Telecihez kapcsolódó online kérdőív segítségével elevenítettük fel a látottakat és a hallottakat.

A második napon a Karel Čapek: R.U.R. (Rossum Univerzális Robotjai) cmű 1920-ban megjelent sci-fi regényét kellett feldolgoznunk dramatizált formában.  Minden csapat kapott egy részletet a műből, melyet roppant kreatívan dolgoztak fel: a spanyolok árnyjátékkal, a csehek a némafilmes műfajt választották, a magyar csapat videót készített a részletből. Az alkotások megtekintése után online kvízt oldottunk meg “feltalálók” témakörben.

A harmadik napunk főzéssel telt. A menü, amelyet tanulóink és a külföldi tanulók is elkészítettek egy hagyományos cseh ünnepi menü. Halat, linzert és krumplisalátát készítettünk. A jó hangulatú közös főzés még jobban összekovácsolta az online találkozó résztvevőit. A főzés végén megtekintettük a partnerek által elkészített ételeket, majd közösen elfogyasztottuk az ízletesre sikerült fogásokat.

 

 

Download PDF