Hírek

Közlekedésbiztonsági hét

Az Ebesi Arany János Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság és az Ebesi Polgárőr Egyesület segítségével közlekedésbiztonsági hetet szervezett 2023. május 13-17-ig.

          Az alsó tagozat programja

1-2. évfolyam

Május 13-tól technika órákon közlekedési rejtvényt töltöttek ki a tanulók majd rendőr sapkát készíthettek. A napköziben a közlekedési kis filmeket tekintettek meg.

3-4. évfolyam

Ebesi Tekergő Kerékpártúrát szervezett a község határában, majd tanulóink az iskolai akadálypályán is fejleszthették kerékpáros ügyességüket.

          A felső tagozat programja – KRESZ vetélkedő

Minden osztály 4-4 fős csapattal vett részt a versenyen, amely során a versenyzőknek egy online tesztet kellett megoldaniuk, majd az 5-6. évfolyam versenyzőinek kerékpáros forgalmi pályát kellett megtenniük. Az útvonal: Kossuth utcán- Fő utcán – Hunyadi utcán – Dózsa Gy. utcán való kerékpározás a szabályok betartásával és alkalmazásával.

A 7-8. évfolyam versenyzői az online teszt pontszámait ügyességi pályán szerzett  pontokkal  növelhették meg.

kresz-nap

Az ügyességi pályán a leggyorsabb kerékpározó Szűcs Dániel 8.b és Dávid Márton 7.a osztályos tanuló volt.

A KRESZ verseny eredményhirdetésekor ünnepélyesen átadásra kerültek a kerékpártároló egységek Szabóné Karsai Mária Polgármester Asszony, Szűcs Norbert igazgató, Kása Sándor az EGYA kuratóriumi tagja és Zelizi Mária polgárőr, iskolánk közlekedésbiztonsági felelőse részvételével. Az új kerékpártároló egységeket az Ebesi Gyermekekért Alapítvány építtette.

Gratulálok a győzteseknek, a többi versenyzőnek és a segítőknek pedig köszönöm a versenyen való aktív részvételt.

                                                                                                       Zelizi Mária

                                                                                                       közl.szakreferens

Download PDF