Hírek

Fogyasztói tudatosságra nevelő hónap

Idén, nyolcadik alkalommal rendeztük meg a fogyasztói tudatosságra nevelő hónapunkat. Két héten át különböző témákban jártuk körbe a tudatos fogyasztóra jellemző viselkedést.

A Játékok hetén a szabadidő olcsó, hagyományos eltöltését népszerűsítettük.  A folyosón lévő asztaloknál babszemekkel játszható, laminált, évek óta használt malom és amőba játékokkal tölthették az időt a tanulók az óraközi szünetekben és napköziben. Az udvaron hullahoppkarikával, gólyalábbal, ugrálókötéllel játszhattak. Az iskolarádióban elhangzó fogyasztói percekkel felhívtuk a figyelmet a reklámok káros, vásárlásainkat befolyásoló hatásaira, ezzel is ösztönözve a tudatos fogyasztást.

Ezen a héten kis ünnepség keretében megnyitottuk a Gondold újra! kiállítást, ahol a hulladék szelektív gyűjtésére és az újra hasznosításra láthatunk kreatív példákat. Megtartottuk a díjátadót és mint Bázisintézményi nap, előadást hallhattak a megjelentek Dr. Morvai Gábortól a fogyasztóvédelemről. A kiállítást, iskolánk tanulói osztálykeretben tekinthették meg.

Nagy sikere volt a Csere-bere piacnak, ahol gazdát cseréltek a megunt, de még jó állapotú játékok.

A használt elemek gyűjtése egész évben zajlik.

Az Egészséges ételek hetén volt gyógytea-kóstolás, sülttökös nap, helyi zöldségek és gyümölcsök kóstolója, diótörés, sültgesztenye kóstolás és mézes tízórai. A kóstolókat a szülők, helyi termelők, a mézes tízórait az Aranyoroszlán étterem és a Pacsmag méhészet biztosította. A mézes tízóraival az Európai mézes reggeli eseményhez is kapcsolódtunk. Ebből az alkalomból érdekes előadást  tartott a méhek fontosságáról Pacsmagné Csetneki Edit, külön az alsós és felsős osztályok képviselőinek. Köszönjük mindenkinek a lelkes közreműködést. A program jövőre folytatódik.

 

Download PDF