Hírek

Oktatás és innováció ‒ az eTwinning kreatív alkalmazása

Iskolánk 4 pedagógusa vett részt a VI. eTrend Konferencián Budapesten, melynek helyszínéül a Danubius Hotel Arena adott otthont 2 napon keresztül november utolsó hétvégéjén. Az eTwinning program egyik kiemelt célja volt, hogy támogassa a kistelepüléseken élő pedagógusok szakmai fejlődését. A plenáris előadások egyik kiemelt előadója Bereczki Enikő, generációkutató és a Rejtélyes Z generáció- Együttműködés a mai tizen- és huszonévesekkel című könyv szerzője, arról beszélt, melyek a mai fiatalok legnagyobb problémái, milyen pszichológiai nehézségekkel néznek szembe, beszélhetünk-e Covid generációról. Gyakorlati tanácsokkal látta el a pedagógusokat, hogy hogyan lehet leküzdeni, elősegíteni az iskolában a generációs különbségeket. Dr. Baracsi Katalin internetjogász, Internetbiztonság Sangoval című előadásában bemutatta Sangot, a robotnindzsát, egy digitális szuperhőst, aki segítséget nyújt a legkisebbnek abban, hogyan tudnak biztonságosan internetezni kreatív, kalandos feladatok által. Az előadások után egy kerekasztal beszélgetés keretében talán az egyik legfontosabb témát boncolgatták, hogyan lehet a tanárokat felkészíteni az MI azaz, Mesterséges Inteligencia által kínált lehetőségek és kihívások kezelésére.
A konferencia második napján az eTwinning nagykövetek és az eTwinningben gyakorlott pedagógusok mutatták be saját projektjeiket és osztották meg tapasztalataikat, hogy hogyan lehet a tanítási és tanulási folyamatot színessebbé tenni európai kollegákkal együttműködve.
Egy nyertes Erasmus pályázat után, pedagógusaink újra nyitottak, hogy külföldi partnerekkel ismét együtt dolgozhassanak.
A Konferencián részt vevő pedagógusaink: Fodor Barbara, Kiss Beáta Mónika, Kulcsárné Toroczkai Dóra és Tálas Enikő

Kulcsárné Toroczkai Dóra

etrend-konferencia

Download PDF