Pályázatok

A 6.B osztály jutalomkiránduláson volt a Csodák Palotájában, valamint az Igazságügyi Minisztérium fogyasztóvédelmi laboratóriumában

Az Ebesi Sportbarátok Közhasznú Egyesület az Igazságügyi Minisztérium támogatásával valósította meg az „FV-II-22-05 – A „Z GENERÁCIÓ” TUDATOS FOGYASZTÓVÁ NEVELÉSE ONLINE FOGYASZTÓVÉDELMI KVÍZJÁTÉK FORMÁJÁBAN AZ EBESI ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN” elnevezésű pályázatot. A játékban a tanulók külön-külön, illetve az osztályok is versenyeztek egymással. Az osztályok közötti versenyt a 6.B osztály nyerte, jutalmuk egy osztálykirándulás volt a Csodák Palotájába, valamint az Igazságügyi Minisztérium fogyasztóvédelmi laboratóriumába, Budapestre.
A Csodák Palotájában több órás játékos ismerkedésre nyílt lehetőség a tudományok legérdekesebb, leglátványosabb oldalával: optikai illúziók, kísérletek, neves tudósok találmányainak szemléletes bemutatása, a világűr titkai tárultak elénk, és még egy rendhagyó fizika órát is megtekintettünk, ahol csapatunk egyik tagja a többszázezer voltos Tesla transzformátorral folytatott „felvillanyozó” kísérletben is részt vehetett.
A kirándulást különlegessé tette, hogy dr. Kupecki Nóra alkotmányjogi jogalkotásért és fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár fogadta a gyerekeket a fogyasztóvédelmi laboratóriumban. Az érdekes előadás bepillantást engedett abba az izgalmas és szerteágazó munkába, amelynek során megtörténik a különböző termékek hatósági vizsgálata. Megkönnyebbülten nyugtáztuk, hogy a magunkkal hozott napszemüvegek biztosítják a szükséges UV védelmet. A kigyulladt hajszárító, a látványosan átégett elektromos kábel, a szakító próbának kitett plüss nyuszi példája megmutatta, miért is fontos a fogyasztói tudatosság mellett a hatóságok folyamatos ébersége is a rossz minőségű termékek kiszűrése érdekében.
A pályázat megvalósítása ezzel a végéhez ért, gratulálnunk minden résztvevőnek, az egyéni helyezetteknek és a nyertes osztálynak. Bízunk benne, hogy a jövőben is lehetőségünk nyílik a Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola cím birtokában hasonló programokban részt venni.

 

Download PDF