Hírek

Ebes 70, iskola 55, Ungvári István büszkeségünk

Ebes idén ünnepli 70 éves évfordulóját és iskolánk főépülete 55 éve nyitotta meg kapuit a gyerekek előtt. Az évforduló alkalmából 2022. augusztus 20-án Ebes nagyszabású rendezvényen emlékezett meg elődeinkről.

Iskolánk Polgármester Asszonytól az ünnepség keretében átvette a település zászlaját, amelyet büszkén jelenítünk meg a hétköznapokban és jeles napokon rendezvényeinken, mint az összetartozás jelképét.

Nagyszínpadon Kiss Csenge a „Szivárvány havasán… című számot énekelte, majd a régi Forgórózsa Citeraegyüttes – Nauner – Agárdi Éva, Bernáth Katalin, Nagy Anita, Szakácsné Ferenczi Ágota, Asztalos Sándor és Szabó József – lépett fel. Az iskola szereplését a Debrecen Forgórózsa együttes  Rece – fice csoportja – Kiss Lilla Antónia szereplésével – néptánc műsora zárta.

Kisszínpadon Ungvári Istvánt köszöntöttük, aki a Győri Nemzeti Színház (Kisfaludy, Szent István, Kortársasjáték – Legjobb színész és TAPS-díjas) színésze. Beszédét követően verset szavalt és bemutatásra került fényképe, melyet az “Akikre büszkék vagyunk” volt tanulóinkat bemutató büszkeség falára helyeztünk ki. A műsorban szerepelt Piskó Péter Ebes Ifjú Talentuma, aki marimbán játszotta Popp : Orosz cigánydal című művét, majd Kiss Csenge Ebes Ifjú Talentuma énekelte  a Maradj velem és a Nélküled című számokat. Zárás képen Vajda Bianka Európa bajnok mazsorett táncos adta elő Read all about koreográfiáját. (A kisszínpad konferálásának szövege itt érhető el)

Napközben megtekinthető volt az iskola bemutatkozó filmje, a régi osztálytablók kiállítása, valamint a Fiúkfalva kiállítás és Pataki Gyulával készült riport, továbbá Dr. Zavaczki Erzsébet volt tanítványunk bemutatkozó prezentációja.

Az Ebesi Hírlap legújabb számában olvashatjuk a rendezvény hivatalos beszámolóját, amely itt érhető el.

A rendezvényről az Ebes Tv beszámolója az alábbi oldalon tekinthető meg:

Download PDF