Hírek Pályázatok

Harry Potter varázslóképző Erzsébet Napközis Tábor

2022. június 27. és július 1. között soha nem látott eseményeknek lehettünk tanúi iskolánkban: egy hétre intézményünkbe költözött a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola.

Az első tanítási napon Albus Dumbledore professzor (Szűcs Norbert) üdvözölte az ifjú varázslótanoncokat, majd a varázserejű Teszlek süveg beosztotta őket a Roxfort négy házának (Griffendél, Hugrabug, Hollóhát és Mardekár) egyikébe. A hét szorgos munkával telt: volt gyógynövénytan-óra, kviddicsedzés, sorverseny, varázslás lufival, készítettünk varázslatos vulkánt, sütöttünk boszorkánysipka-süteményt, és aki még soha nem készített otthon slime-ot, a héten kipróbálhatta: választhatott a zöld „trolltakony” és a csillámos „unikornisvér” között. Tanulmányi kirándulást tettünk az Agórába, és ellátogattunk a Tiltott Rengetegbe, ahol a futókörön több Legendás Lénnyel is találkoztunk. Az utolsó napon kincset kerestünk: nyomról-nyomra haladva megleltük a Bölcsek Kövét. Tudásunkat játékos formában, a Kahoot program segítségével mértük össze. Roxfortos tanévünk zárásaként kihirdettük a heti pontverseny eredményét: ezúttal a Hugrabug gyűjtötte a legtöbb pontot. Hamar eljött a péntek délután, amikor Dumbledore professzor elköszönt az ifjú varázslóktól.

A Roxfort tanári kara (Trefán Gabriella, Batta Katalin, Arany Edina, Németi Jánosné, Szabó Zsolt, Tálas Enikő, Balogh Éva, Tamássy Zoltán, Kádárné Domán Gyöngyi és Makainé Rácz Borbála) reméli, hogy mindenki jól érezte magát, és nem csak kellemesen, de hasznosan is telt ez a rövid „tanév”!

Download PDF