Hírek

A FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT és a HAPPY hét

Globális felmelegedés, vízhiány, csökkenő energiakészlet, klímaváltozás. Ezek a veszélyek fenyegetik Földünket, ha gyorsan nem változtatunk szemléletünkön és magatartásunkon. A szemléletváltásra a gyermekek a legfogékonyabbak, épp ezért fontos, hogy már iskolás korban felfigyeljenek személyes érintettségükre és észre vegyék azt, hogy kis odafigyeléssel mindenki sokat tehet a Föld védelméért. Erről szól a Fenntarthatósági Témahét, mely idén, március 18–22. között kerül megrendezésre.

Iskolánkban a témahét programja a következő:

Tanórákon beszélgetés, játék, filmrészletek, feladatok a környezet védelméről.

Március 21-én a TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért mozgalom keretében „nagytakarítás” a Kisparkban és a Nagyparkban, valamennyi tanuló részvételével.

Március 22-én, a Víz világnapján kékbe öltözés és flashmob.

Ugyanezen a napon 10 tanuló lehetőséget kapott a közösségi közlekedés egyik fontos helyszínének, a Debreceni Nagyállomás „irányítótornyának” és az ott folyó munkának a megtekintésére.

A fenntarthatósági témahét egybe esik a 10. Happy Héttel, ami a vízivást szeretné népszerűsíteni a fiatalok körében. Az aulában egy kiállítás tekinthető meg ebben a témakörben.

 

 

Download PDF