Pályázatok

Zárult a Spacebuzz pilot projekt

Tisztelt Érdeklődők!

Lezárult a Spacebuzz pilot projekt!

Iskolánk 40 tanulója 2 csoportban 12-12 küldetésen Csiha László és Szűcs Norbert szaktanácsadó és szakértő mesterpedagógusok vezetésével ismerhette meg a Föld törékenységét és fogalmazott meg tetteket, lépéseket, hogy miként lehet megvédeni a jövő nemzedékének.

Az utolsó 6 lecke, küldetés során a VR űrutazás tapasztalatai alapján a klíma- és környezetvédelmi problémák és egyéb témák megbeszélésére fókuszáltunk, felhasználva a STE(A)M oktatási módszer által nyújtott széleskörű megismerés segítségével.

A projektzáró küldetésen összegyűjtjük, hogy mit kell változtatnunk lokálisan, hogy globálisan jó legyen a Földnek, azaz tiszta energiaforrásokat és zöld projekteket gyűjtöttünk. Beazonosítottuk, hogy az iskolába mit teszünk ezért. Beszéltünk a szelektív hulladékgyűjtés, a papírgyűjtés, a napelem rendszer, az iskolakert, a helyi termelők termékeinek fogyasztása, a fenntarthatósági, a víz és egyéb témaheteink fontosságáról. Zárásként megneveztük vállalásainkat és összegyűjtjük lokális feladatainkat. Zöld programként beazonosítotuk, hogy továbbra is fontos az Örökös Ökoiskola, a Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola és az Energiahatákony Iskola címekhez kapcsolódó programjaink fenntartása.

Köszönjük, hogy részt vehettünk a programban, örülnénk, ha a szemléletformálás a következő években folytatódna.

További képek az űrutazásról:

Szűcs Norbert

intézményvezető

Download PDF