Digitális munkarend

Tisztelt Szülők!

17/2021 (III.5.) EMMI határozat értelmében 2021. március 8-tól újra digitális munkarend lép életbe iskolánkban 2021. március 31-ig.

Annak érdekében, hogy a pedagógusok és a tanulók a lehető legkönnyebben tudjanak áttérni a digitális munkarendre, az oktatásért felelős miniszter módszertani ajánlást tett közzé.

A digitális munkarend bevezetését iskolánk tanárai újra átgondolták és folyamatosan összeállítjuk a következő hetek tantárgyi tematikáját, megjelöljük a feldolgozandó tananyagokat, az adott tantárgy tankönyvi fejezeteit, olyan részletességgel, hogy mely feladatokat kell a munkafüzetből, a feladatgyűjteményből megoldani, milyen kutatást, beszámolót kell elkészíteni, stb.

Ezeket az információkat a szülők számára is hozzáférhetővé tesszük elektronikusan a honlapunkon.

Mivel a digitális munkarend újbóli bevezetése mindenki számára kihívást jelent, így különös figyelemmel vagyunk a korábbi kérdőíves visszajelzések során mutatott jelzésekre.

A digitális munkarendet három hétre tervezzük és az első hét tananyagának összeállításánál a játékosságra, a felületekkel való megismerkedésre és a használatuk gyakorlására helyezzük a hangsúlyt.

A tananyag elérése:

  1. Iskolánk honlapján évfolyamonként a digitális munkarend menüpont alatt oldalakat hoztunk létre. Az oldalakon az adott évfolyam tananyagai osztály és tantárgy megjelenítésben, heti bontásban jelenítjük meg. A tanulócsoport számára a classroomon megosztott és rendszerezett tananyagokat találnak a tanulóink.
  2. A tananyagokat osztály és tantárgy megjelenítésben, heti bontásban a hírek között is megosztjuk, így a tananyagokat több úton is el tudják érni a gyerekek.
  3. A heti tananyagok legkésőbb a hétfői napon kerülnek megosztásra

A tananyag feldolgozásához és a házi feladatok elkészítéséhez tanáraink online segítséget nyújtanak az órarend és a napközis foglalkozások szerinti idősávban, amikor a tanuló és napközis csoport számára elérhetők lesznek elektronikusan.

Az online kapcsolattartás elsődleges tere a KRÉTA felületének Digitális Kollaborációs Tére.

Tisztelt Szülők!

A digitális munkarend komoly kihívás mindenki számára. Kérem támogassák gyermeküket és egymást. Hiszem, hogy közösen sikeresen tudjuk teljesíteni feladatainkat és a körülmények ellenére nyugalmunkat meg tudjuk őrizni.

Szűcs Norbert

intézményvezető

Download PDF