Hírek

„Iránytű” Pályaorientációs Nyári Tábor 2021 2. hét

2021.06.28. és 07.02. között a leendő 8.a osztály 22 tanulója a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HBKIK) által szervezett pályaorientációs nyári táborban vehetett részt. Minden nap voltak délelőtti és délutáni programok, ahová külön autóbusz szállított minket. Délben finom ebédet fogyaszthattunk az Agrár Étteremben.

Ennek a hétnek a középpontjában a szakképzés állt. A gyerekek megismerhették a környék legismertebb szakképzési- és álláslehetőségeit. Bepillantást nyertünk a Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC) több iskolájának munkájába: pl Beregszászi Pál, Baross Gábor, Kreatív Technikum, Alkotóműhely. A DSZC partnercégei közül ellátogattunk a BUMET-be, az R.R Donnelley Nyomdába.

A hét folyamán, a gyerekek megismerkedtek a fémiparral, a szépészeti ágazattal, a 3D nyomtatóval, a lézervágó- és gravírozó géppel, digitális hímzőgépekkel és hegesztőgéppel.

Egyik délután Hajdúszoboszló egyik igazán reprezentatív szállodáját, az Aqua Sol Hotelt járhattuk körbe. Egy délelőttöt az Agóra Tudományos Élményközpontban töltöttünk, egyik délután pedig VR szemüvegek segítségével lehetett kipróbálni különböző szakmai tevékenységeket.

Mindenhol nagy-nagy szeretettel fogadtak, apró ajándékokkal leptek meg, sőt vendégül is láttak bennünket.

A nyomdában csoportfeladatokat készítettek a gyerekeknek, a hotelben Kahootoztak.

Igazán tartalmas hetet tudhatunk magunk mögött. Remélhetőleg az élmények segítik a tanulókat a pályaválasztásban.

Tanulói vélemények: „ Örülök, hogy kipróbálhattam új dolgokat, megismerhettem ezeket a szakmákat.” „ Ez a tábor nagyon megérte, hogy jelentkeztem. Nagyon élveztem és örülök, hogy ennek a hétnek a részese lehettem. Nekem az Agóra volt a kedvencem.” „Az is szuper volt, hogy különböző cégeknél is voltunk és láthattuk, hogy hol is lehet munkába állni és milyen végzettség kell.” „ Nagyon jó volt ez a hét. A legjobb az volt, hogy a barátaimmal együtt élhettem át ezeket a dolgokat”

Köszönjük az Iparkamarának a szervezést, Tálas Enikő pályaválasztási felelősünknek a lehetőséget és a közvetítést.

Jeneiné Zsola Ildikónak és Liptai Dórának (HBKIK) a kíséretet.

Kísérőtanárok: Orjákné Kurczina Zsuzsanna és Németi Jánosné(osztályfőnök)

Download PDF