Hírek

Beszámoló a Bázisintézményi Szakmai Nap „Állat – asszisztált tanórák” előadásáról

„Állat – asszisztált tanórák”

A Tavaszi Pedagógiai Napok rendezvénysorozat keretében 2021. április 17-én online formában megtartott Bázisiskolai Szakmai Napon iskolánk ismét két előadást tartott a meghirdetett témák iránt érdeklődő pedagógusok számára.

Az egyik előadás témája az „Állat – asszisztált tanórák” volt. Nagyon örültünk, hogy azt a kezdeményezést, melyet két éve elkezdtünk iskolánkban (terápiás kutya jelenléte a tanítási órákon) bemutathattuk kollégáinknak.

Az előadás kötetlenül, jó hangulatban zajlott. A résztvevők ezúttal az óra kivitelezésének előkészítése iránt érdeklődtek. Hogyan kell elindulni? Milyen szervezettel célszerű felvenni a kapcsolatot? Hova, kinek, milyen formában kell kérvényt, kérelmet írni? Milyen engedélyekre van szükség? Milyen jogszabály rendelkezik erről a tevékenységről? stb. A kérdések megbeszélése után sok pozitív visszajelzést kaptunk a látott órával kapcsolatban.

Az ilyen programok lehetőséget teremtenek arra, hogy a jó gyakorlatainkat más intézmények pedagógusaival megoszthassuk, tapasztalatot cseréljünk. A délelőtt folyamán kiderült az is, hogy más iskolában is alkalmazzák a kutya jelenlétét a tanítási órákon. Az elérhetőségek cseréje megtörtént és volt olyan iskola, amelyik már jelezte a velünk való együttműködési szándékát.

Köszönjük Bakonszeginé Pipó Ilonának és Kirának, hogy rendelkezésünkre álltak. Reméljük a közös, elkezdett munkánk hamarosan újra folytatódik.

Az előadás anyag letölthető innen.

Petőné Kiss Judit

tanító, a program iskolai koordinátora

Download PDF