Hírek

Kiemelkedő eredmény a Mozdulj a klímáért! – A 2020-as kampányában

Mozdulj a klímáért! – A 2020-as kampány eredményei

2020. szeptember 7. és október 16. között a koronavírus ellenére is 68 oktatási intézmény 15 999 diákja és 1 431 pedagógusa mozdult a klímáért. A kampányban 246 346 zöld mérföldet gyűjtöttek a magyar résztvevők – 116 357-t környezettudatos utazásokkal; 68 228 járt a húsmentes és helyi élelmiszeres napi étkezések után; 52 011-t értek a helyi zöld akciók; az elültetett 390 facsemetét pedig 9 750-el jutalmazták. A kampányhét legjobb közösségi és egyéni feladatait a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség, a Reflex Környezetvédő Egyesület és a Magyar Természetvédők Szövetségének 5 fős zsűrije bírálta el. A díjnyertes munkákat elektronikus kiadványban mutatják be az érdeklődőknek.

Novemberben már beszámoltunk a kampányhéten való részvételünkről. A feladatok értékeléséről azonban csak a napokban kaptunk értesítést. Nagy örömünkre két kategóriában is a díjazottak közé választották iskolánkat!

Az Iskolai közösségi akció címmel meghirdetett kötelező feladatban iskolánk a II. helyezést nyerte el a zsűritől, a beküldött beszámoló alapján, melyet Tóthné Leiter Júlia készített el.

ii-hely

Egyéni és kiscsoportos szabadon választható feladatokból a Legédesebb méhecske elnevezésűben

a 6.a. és 6.b. osztály közös alkotása, egy egész méhkaptár a III. helyezést érdemelte ki. A méhecskék technika órán készültek üres kindertojás belsőkből.

iii-hely

A díjazottakat bemutató kiadványt ezen a linken tekinthetik meg:

https://issuu.com/csabalajtmann/docs/mozdulj_eredmenyek_2020

A kiadvány tablói képként is elérhetőek és letölthetők a KlímavédDVelem közösségi oldalról:  https://bit.ly/3bmRLsu

Download PDF