Hírek

Digitális munkarend -Tananyagok 2020. május 11 – 15.

Kedves Gyerekek! Tisztelt Szülők!

Az előző hetek tapasztalatai alapján a következőket javasoljuk:

 1. Készítsetek a heti tananyag ismeretében ütemtervet és figyeljetek a határidőkre. Ebben segítséget nyújt a classroom és a google naptár funkciója is.
 2. A tananyagok egységesen a classroomban találhatóak. A tananyag feldolgozása során azonban számos más, a tananyag feldolgozásához elengedhetetlenül fontos oldalakra, tartalmakra is elnavigálunk benneteket. Fontos tudnotok, hogy a classroom csak egy platform, keretrendszer az oktatás szervezéséhez, így a tananyag feldolgozásához más felületeket is fel kell használnunk. 
 3. Minden tananyag tartalmaz tanári magyarázatokat, de 
  • Használjátok ki a napközis csoportok által nyújtott támogatást, ahol segítséget kérhettek és ellenőrző anyagokat kaptok.
  • A tananyag és kiemelten az új részek feldolgozásához tanáraitok online segítséget nyújtanak az órarend szerinti idősávban. Tanáraink az osztály számára csak ilyenkor elérhetők elektronikusan. Az online kapcsolattartáshoz tanáraitok felületet biztosítanak, amit a classroomokban megjelenítenek. Videókonferenciákra elsődlegesen a webex meeting felületét ajánljuk a tanároknak, amely működését teszteltük, jelenleg ingyenes, kiváló minőségű, biztonságos, egyszerű a használata, az egész osztály egyszerre csatlakozhat, valamint a  tanár által az email címetekre kiküldött meghívó a naptár funkcióban is megjelenik, így ütemezheted, ha csatlakozni szeretnél a tanár által indított videóbeszélgetéshez.
  • Különösen ha egyedül készülsz, mi itt vagyunk, kérj segítséget!
  • Kérheted osztálytársaid segítségét, alkossatok tanulócsoportokat.
 4. Nincs rossz kérdés, tedd fel, mi mindenben segítünk.
 5. A KRÉTA az elsődleges kommunikációs csatorna, főleg hivatalos kérésekre, de a classroomban is minden kérdésre válaszolunk. A KRÉTÁBA rendszeresen be kell jelentkeznetek – szülőknek is -, mert a faliújságon vagy az üzenetekben számos információt közlünk veletek. A KRÉTA applikáció jelenleg nem képes például üzenetek megjelenítésére és kezelésére!
 6. A honlapon, a classroomban és a KRÉTÁBAN megjelenő heti házi feladatok megegyeznek, de tanáraitoknak kötelező házi feladatot írni a KRÉTÁBAN, de annak tartalmát nem kell ellenőrizni, mert megegyezik a honlapon és a classroomban jelölttel.
 7. Ha nehézséged van a classroom kezelésében, akkor a mellékelt videókat ajánljuk (classroom használata), valamint online kérheted tanáraid segítségét is.
 8. Csak a classroomban megjelölt beadandó feladatot kell a megjelölt határidőre benyújtani. A beadandó anyagokat a táblázatban is jelöljük. A beadandó feladatot lehetőleg link formájában nyújtsátok be. (példa videó). A beadandó anyagok beküldésére a jövőben hosszabb időt biztosítunk számotokra.
 9. A határidő lejártát követően a szaktanár üzenetet küld a KRÉTA felületén a szülőnek és a tanulónak a be nem nyújtott feladatról.
 10. Szeretnénk jelezni, hogy a tananyagok feldolgozása csak okostelefon használatával nehézséget jelenthet. Amennyiben lehetőség van rá más digitális eszközt is használj. 
 11. A classroomban – a beazonosíthatóság miatt – mindenki ellenőrizze le a felhasználónevét valamint kérjük, hogy a benyújtott feladatok elnevezésében, vagy tartalmában jelölve legyen a nevetek és a feladat.
 12. Az iskolában munka folyik, így ügyintézésre elektonikus úton továbbra is van lehetőség.
 13. Személyes ügyintézésre továbbra is előzetes (telefonon, emaiben történt) egyeztetést követően van lehetőség.
 14. Létrehoztuk a Mentálhigiéné, Gyermek –és Ifjúságvédelem Classroomot, amelynek kódját a KRÉTA üzenetekben olvashatjátok. Ez a Classroom azzal a céllal jött létre, hogy ebben a mindenki számára nehéz időszakban legyen egy fórum, ahová lelki gondjaitokkal fordulhattok. Feltehetitek kérdéseiteket, igyekszünk lelkileg is segíteni nektek, nem kell, hogy magadban szorongj!
 15. Vigyázzatok magatokra, egymásra, maradjatok otthon és kérjétek ezt a családtagjaitoktól is.
Digitális munkarend -Tananyagok 2020. május 11 – 15.
Download PDF