EGYA Hírek

„Nagyon tetszett, minden jó volt, megérte egész évben jól tanulni!”

Ilyen, és ehhez hasonló mondatokat írtak a gyerekek, amikor az Ebesi Gyermekekért Alapítvány által szervezett kirándulásról hazafelé tartva a véleményüket kérdeztük erről az élményekkel teli napról.

 A múlt tanévben a sajnálatos járványhelyzet miatt elmaradt ez a program, de idén június 9-én újra 51 kicsit még álmos, de izgatott és kíváncsi gyermekkel szállhattunk buszra. A tanulók egész éves kimagasló tanulmányi-, közösségi-, sport és művészeti teljesítményük jutalmaként vehettek részt a kiránduláson.

Az első programelemet, igazgató bácsi diktálta: „Integessetek édesanyának, édesapának!”

A délelőttöt Szarvason töltöttük, ahol megnéztük az ország egyik legnagyobb Arborétumát. Itt nem csak hatalmas mamutfenyőket és növényi ritkaságokat, de pávákat és emukat is láthattunk. Még az sem szegte kedvünket, hogy egy harmadik állatfajjal, a szúnyogokkal túl közeli kontaktusba kerültünk.  A szarvasi Holt – Körösön tett hajókiránduláson gyönyörködhettünk a csodás vízi világban, és a hajós kapitányunknak köszönhetően nagyon érdekes és humoros történeteket is hallgathattunk. Végül, a közel száz épület, vasút- és hajómodellt magába foglaló Mini Magyarország interaktív makettparkban tettünk egy nagy sétát, ahol olyan ismerős épületeket is felfedeztünk, mint a Debreceni Nagytemplom, és a Hortobágyi Kilenclyukú híd.

A délután a felejthetetlen kikapcsolódásé volt a cserkeszőlői Strandon. A rövid ebéd után mindenki kedvére csúszdázhatott, úszhatott, napozhatott, és még egy közös fagylaltozás is belefért a napba. A hűvös tavasz után az időjárás is kegyes volt hozzánk, egész nap ragyogó napsütésben, igazi strandidőben volt részünk.

Hazafelé úton a jó hangulatban gyorsan fogytak a kilométerek, szinte észre sem vettük és már rá is kanyarodtunk a Fő utcára.  Az utolsó programelem így hangzott: „tapsoljuk meg Koroknai Sanyi bácsit a buszvezetőnket, hogy épségben hazahozott bennünket!”

Végezetül álljon itt néhány mondat a gyerekek visszajelzéseiből:

„Nagyon tetszett a kis Magyarország és a fürdő!”

„Szerintem az összes helyszín szuper volt, de a hajókirándulás kifejezetten tetszett, mert friss volt a levegő és jó volt a hangulat!”

„Számomra emlékezetes az óriási mamutfenyő volt!”

„Nekem a fürdőzés tetszett legjobban, de a többi program is nagyon érdekes volt!”

 

Lánczky Ágnes

EGYA Kuratóriumi tag

Download PDF