Hírek Pályázatok

EFOP 3.2.3-17-2017-00003 implementációt támogató esemény – LEGO Story Starter

Tisztelt Érdeklődők!

Tájékoztatjuk önöket, hogy az EFOP 3.2.3-17-2017-00003-as pályázat keretében iskolánk implementációt támogató eseményen vett részt, ezzel egy újabb szakmai sikert értünk el.

Beszámoló az eseményről:

Iskolánk Komplex Próbanyelvvizsgát és Bázisiskolai Szakmai Napot szervezett 2021. április 17-én szombaton. A Debreceni Pedagógiai Oktatási Központ által támogatott programon főleg debreceni kollégák vettek részt, és meghallgatták azt az előadást, amely szervesen kötődik a felsős tanulók írásbeli és szóbeli vizsgaprogramjához, hiszen a LEGO Story Starter használata a nyelvoktatásban már alsó tagozatban, az egészen kicsi gyerekek számára is lehetővé teszi azt, hogy játékosan készüljenek a jövőre, megkedveljék az olvasást, a nyelvtanulást és fejlődjenek a nyelvi és szövegalkotási készségeik.

A Google Meet felületén megrendezett műhelymunka keretén belül bemutattam a Story Visualizer Software használatát is, amelynek segítségével digitalizált lesz a mese, a gyerekek által olvasott történetek 21. századi technológiákkal válnak feldolgozhatóvá – már a korai nyelvtanulás időszakában is. Az érdeklődő kollégák között felmerült az együttműködés lehetősége, hiszen a most megosztott jó gyakorlatok, illetve a Nemzeti Köznevelési Portálon az iskolánkban tanító és a programban részt vevő tanárok által feltöltött óravázlatok – a pályázat keretében 310 db – és saját digitális tananyagok inspiráló hatással vannak azokra, akik érdeklődnek az újdonságok és a kihívások iránt.

Kathiné Sárkány Noémi
tanító

szechenyi_2020

 

Download PDF