Hírek

Felhívás szavazásra SZMK és DÖK tagok részére

Kedves SZMK és DÖK tagok!

A következő tanév előkészítése miatt a szakmai alapdokumentumunk módosítására van szükség.

A kialakult helyzetre való tekintettel a véleményeket a KRÉTA felületén 2021. március 18-án elindított online kérdőív segítségével kérjük.

Az átszervezés célja az alapfeladatok különválasztása, az Ebesi Arany János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szakmai alapdokumentumából az alapfokú művészetoktatás törlése. Az átszervezés után az Ebesi Arany János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola látja el az általános iskolai nevelés-oktatás feladatát, míg művészeti oktatást a Zichy Géza Zenei Alapfokú Művészeti Iskola telephelye.

A Zichy Géza Zenei Alapfokú Művészeti Iskola több mint 60 éves múltra tekintő intézmény, Hajdúszoboszló városközpontjában helyezkedik el. Jelenleg klasszikus- és népzenei ágon folyik oktatás.

A tiszta profilú művészeti iskola kiváló szakmaisággal, tárgyi-személyi feltételekkel rendelkezik, melyet szeretnénk kiterjeszteni a Hajdúszoboszlói Járásban úgy, hogy a művészeti iskola térségi szerepet töltsön be. Az alapfokú művészeti feladatellátás hatékonyabbá tétele érdekében ezért Hajdúszoboszlói Járásban a tiszta művészeti profilú Zichy Géza Zenei Alapfokú Művészeti Iskola telephelyeként valósulna meg az érintett feladatellátási helyen a művészeti oktatás.

Az átszervezés miatt ezért a KRÉTA felületén 2021. március 18-án elindított online kérdőív kérdései a következők:

  • Támogatja, avagy nem támogatja azt, hogy az Ebesi Arany János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában az alapfokú művészetoktatás törlésre kerüljön?
  • Támogatja, avagy nem támogatja azt, hogy az alapfokú művészeti feladatellátás hatékonyabbá tétele érdekében a Hajdúszoboszlói Járásban a tiszta profilú Zichy Géza Zenei Alapfokú Művészeti Iskola telephelyeként valósulna meg Ebesen a Széchenyi tér 5. szám alatt a művészeti oktatás?
  • Támogatja, avagy nem támogatja azt, hogy a Zichy Géza Zenei Alapfokú Művészeti Iskola új telephelyen, Ebesen a Széchenyi tér 5. szám alatt a zeneművészeti ág, táncművészeti ág, a képző- és iparművészeti ág és a szín-és bábművészeti ág indítását?

Kérem az SZMK és a DÖK tagjait, hogy támogassák az átszervezést, amely hozzájárul iskolánk művészeti tagozatának átalakulásához. Az átalakulás biztosítja hosszútávon a tagozat jövőbeni eredményességének növelését, a fejlődés és további fejlesztések sikerességét.

Kérem a KRÉTÁBA való SZMK tagoknak szülői és DÖK tagoknak tanulói bejelentkezést követően mindenki adja le a kérdőívre a válaszát legkésőbb 2021. március 22-ig.

Amennyiben a felületre való belépéssel valakinek nehézsége van, akkor keresse az osztályfőnököt!

Üdvözlettel:

Szűcs Norbert

intézményvezető

Download PDF