Hírek

A pénzügyi tudatosságra nevelés eseményei

Valószínűleg a pénz is mágneses erővel bír, mert a Pénz7 közeledtével egész „köteg” pénzügyi eseményt is bevonzott iskolánkba.

A Debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium képviselője is részt vett novemberi Szakmai napunkon, amire nem titkolt szándékkal azért érkezett, hogy ötleteket kapjon és segítséget kérjen iskolájuk „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” pályázatának megírásához. Útmutatásunkat felhasználva sikerült elnyerniük ezt a címet, ezért bennünket is meghívtak a február 27-i díjátadó ünnepségükre. Katona Erika tanárnővel együtt nagy örömmel és büszkeséggel teszünk eleget a meghívásnak.

 Az 5.a osztályból két ötfős csapattal neveztünk be a K&H Bank Vigyázz!Kész!Pénz! pénzügyi vetélkedőjére. Ügyes kis csapatainkkal továbbjutottunk a második online fordulóba is, amelyen 30 csapat vehet részt a régióból.

A Polgárőrség nyertes pályázata „A „Z generáció” tudatos fogyasztóvá nevelése játékos fogyasztóvédelmi ismeretátadás formájában” kapcsán dr. Morvai Gábor jegyző úr, fogyasztóvédelmi szakember minden felsős évfolyamnak előadást tartott. Tanulóink két hónapon keresztül versenyezhetnek egy online felületen fogyasztóvédelmi ismereteikből, amelyben egy tudástár is a segítségükre lesz. Egyénileg és osztályszinten is folyik a verseny az értékes nyereményekért. A játék a Pénz7-en indul és április végéig tart.

A 2020-as Pénz7 témája a pénzügyi biztonság és időpontja március 2.-6. között lesz, ami egybe esik iskolánk névadójának hetével. Arany-hét és Pénz7 egyszerre…ebből jött az ötlet, hogy az osztályok az Arany-hét versenyei során gyűjtsenek virtuális aranypénzt. Minden versenyző és minden dobogós helyezés „aranyat” fog érni. A végén az összegyűlt aranyakat az osztály létszámának arányában rangsoroljuk és a „leggazdagabb” osztály jutalomban fog részesülni.

Azt hiszem, ezek után elmondhatjuk, hogy iskolánk minden tanulója egyre ügyesebben bánik a pénzzel!

Tóthné Leiter Júlia felkészítő tanár, szervező

Download PDF