Hírek

Fenntarthatósági Témahét

Az Ebesi Arany János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola  már a legelső Fenntarthatósági Témahéten is aktívan részt vett. Iskolánk Örökös Ökoiskola és az Energiahatékony Iskola 2019 díj tulajdonosaként nem csak ezen az egy héten foglalkozik a globális felmelegedés, a vízhiány, a csökkenő energiakészlet, a  klímaváltozás problémájával. A fenntarthatóságra nevelés mindennapjaink része, azonban ilyenkor a témahét kapcsán kiemelt figyelmet fordítunk erre a fontos témára.

Március 18–22. között a tanórákon ( főleg technika, kémia, természetismeret, környezetismeret, etika és osztályfőnöki órákon) sokat beszélgettünk a környezet védelméről, ide kapcsolódó filmrészleteket néztünk, feladatokat oldottunk meg és játszottunk. Ehhez igénybe vettük a Fenntarthatósági Témahét oldalán lévő segédanyagokat.

a b

c d

Március 21-én a TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért mozgalom keretében „nagytakarítás”-on vettünk részt a Kisparkban és a Nagyparkban, valamennyi tanuló részvételével.

1 2

Március 22-én, a Víz világnapján kékbe öltöztünk és flashmob keretében összegyűltünk az iskolaudvaron, közösen kiírva a VÍZ szót.

Mivel ezen a héten a HAPPY héthez is csatlakoztunk, még nagyobb hangsúlyt kapott a tiszta víz, a vizek védelme, a vízivás fontossága. Az aulában egy kiállítást is rendeztünk, ahol bárki elolvashatja az ezzel kapcsolatos tudnivalókat.

a b c

A Fenntarthatósági Témahét keretében meghirdetett pályázatnak köszönhetően 10 tanulónk lehetőséget kapott a közösségi közlekedés egyik fontos helyszínének, a Debreceni Nagyállomás „irányítótornyának” és az ott folyó munkának a megtekintésére március 22-én.

1 2

Download PDF