Hírek Versenyek

Nyomozás a Velencei-tónál

2019. március 29-én pénteken iskolánkból két csapat is részt vett a Zöldliget Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola országos, angol nyelvű játékos vetélkedőjén, amelyet “The Mystery of the Stolen Necklace” címmel rendeztek meg Velencén.

A kerettörténet szerint Lord Longshort vidéki udvarházában egyik nap arra eszmél a ház ura, hogy a könyvtárszoba falába rejtett páncélszekrényből nyomtalanul eltűnt felesége, Lady Longshort gyémánt nyakéke… Előzetes feladat volt Lady Longshort „gyémánt” nyakékének elkészítése tetszőleges technikával, tetszőleges anyagokból és a nyakék eltűnésének körülményeiről egy 3-5 perces beszámoló elkészítése és előadása.

A csapatok a velencei iskolában egy nagyon izgalmas nyomozásban vettek részt, – játékos feladatokat oldottak meg – melynek végén kiderítették, ki is volt a tettes. A 28 csapat közül a 13. és a 15. helyet szerezték meg iskolánk diákjai:
Vogel Christian, Szentmiklósi Kristóf, Krivács Zsófia és Árva Dominika,
valamint Papp Villő, Zsiros Blanka, Balczó Boglárka és Luczi Alexandra.

A gyerekeket felkészítette és a versenyre elkísérte angoltanáruk, Kathiné Sárkány Noémi.

Köszönetet szeretnénk mondani az önkormányzatnak, hogy használhattuk a kisbuszt az utazáshoz, a busz sofőrjének, Miklós Leventének és a Szentmiklósi családnak, akik segítettek a gyerekek utaztatásában.

Download PDF