Hírek Versenyek

Kalandorok a technika versenyen

Az ABACUSAN Stúdió regisztrált tehetségpont a 2016/17. tanévben új szemléletű, 3+1 fordulós technika vetélkedőt hirdetett 3-8. osztályos csapatok számára.

Az idei vetélkedő kalandjai során a bennünket körülvevő, közeli és távoli, apró és óriási világ megismerésére hívták az érdeklődőket.

A verseny első 3 fordulója internetes, levelezős volt, amire ezekkel a dimenziókkal kapcsolatban kaptak modellezési feladatokat a csapatok.

Az elkészült modelleket fényképekkel, rajzokkal, leírásokkal és videofelvétellel kellett dokumentálni és feltölteni a megadott webhelyre.

A verseny során bármilyen anyagot és építő készletet lehetett használni.

A 6.a osztályból szerveződött Kalandorok csapat, osztályfőnökük vezetésével több hónapon keresztül készítette a működő modelleket és a dokumentációt.

Munkájuk eredményeként bejutottak az országos döntőbe, ahol játékos, QR kódos „kincskereső”, szabadtéri fordulón vettek részt.

A budapesti Pál-völgyi barlangnál megrendezett vetélkedő is igazi ajándék volt a gyerekeknek, hiszen egy izgalmas barlangtúrán is részt vettek, megvendégelték őket és játékos feladatokat oldottak meg a gyönyörű hegyvidéki környezetben.

A legnagyobb ajándék a verseny végén kihirdetett I. helyezésért járó nyereményük volt.

A többi korosztály nyertes csapataival együtt ők is kedvezményesen (tanulónként 20000,- Ft kedvezmény) vehetnek részt az ABACUSAN Stúdió nyári tehetségtáborában, Szigetszentmiklóson.

Iskolánk technika bajnokai: Ceglédi Péter, Nyüvedi Máté, Piskó Gergő és Vas Konrád, akiket  Tóthné Leiter Júlia tanár néni készített fel és kísért el a nagy kalandra.

A csapat versenyre való utazását az Önkormányzatnak és Miklós Levente sofőrnek köszönhetjük!

A gyerekek versenyre beküldött kisfilmjeit itt tekinthetik meg.


Download PDF