Hírek

CHRISTMAS FUN PARTY 2023

Az Ebesi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola idegen nyelvi munkaközössége 2016 óta – a járványügyi helyzetre tekintettel két év kihagyással – hagyományt teremtve szervezte meg idén is a Christmas Fun Party elnevezésű rendezvényét a téli szünet előtti másfél hétben. Ebben a tanévben is tanórai keretek között zajlottak le a programok, amelyeknek a lebonyolításában az angol nyelven tanító összes pedagógus részt vett.

Az alsós tanulók angol órákon képes szótárt készítettek karácsonyi témakörben, Dobble-t játszottak, memóriakártyáztak, kézműveskedtek, könyvjelzőt készítettek. Ezen kívül a gyerekek karácsonyi dalokat hallgattak és tanultak, keresztrejtvényeket oldottak meg, szókereső, puzzle, ajándékelhelyezős játékban vettek részt, megismerkedtek az angol karácsonyi ebéd összetevőivel, illetve az ünnep témakörében rajzokat készítettek és színeztek. A feladatok közben vidám énekléssel és zenehallgatással lopózott be a karácsony szelleme a tanórákba.

A felsős tanulók az angol órákon a Christmas Fun Party keretében játékos karácsonyi feladatokat oldottak meg, amelyek között voltak szövegkiegészítős, párosítós online játékok, memóriafejlesztő feladványok, Kahoot Quiz, papír alapú szókereső és keresztrejtvény.  A tanulók közül voltak, akik saját karácsonyi játékokat hoztak angol órákra és azt próbálták ki a többiekkel. A kódfejtős, a „Who am I?” és a zenefelismerős játékok is nagy sikert arattak. A kivetített karácsonyi dalokat a tanulók jó hangulatban énekelték, egyesek még táncra is perdültek. Az Activity és a Karácsonyi Beugró szituációk alkalmával felhőtlen volt a kacagás, eszeveszett magyarázás, őrült mutogatás és rajzolás során a kezek-lábak garantáltan nem maradtak nyugton. A hét vége felé több csoport angol nyelvű mesét és filmet nézett, ráhangolódva az ünnep közeledtére, közben karácsonyi kekszeket és egyéb finomságokat falatoztak.

Angol ének-zene órákon a gyerekek karácsonyi dalokat tanultak, énekeltek és hallgattak. Az órákat mobiltelefonos, zongora applikációs feladatok, mozgásos éneklések, dalfelismerő játékok, hangszerek használata (szintetizátor, furulya, ritmushangszer) tette élvezetesebbé.

Angol testnevelés órákon a gimnasztikát karácsonyi zenére végezték a tanulók. A váltóversenyeken, a zsinórlabdázás, kiütőzés és fogócskák során Mikulás sapkák, karácsonyi fejpántok használatával és a labdák „hógolyóvá” varázslásával teremtették meg a karácsonyi hangulatot a tornateremben.

Az elkövetkező években az immár hagyománnyá vált Christmas Fun Party rendezvényt folytatni kívánjuk, mert a tanulók számára kiváló alkalom közösségépítésre, természetesebb helyzetet, környezetet teremtve a célnyelv használatához, a szókincsük és a kulturális ismereteik bővítéséhez, meglévő tudásuk elmélyítéséhez.

A gyerekek az ünnepekre lélekben felkészülve vettek részt az idei év utolsó tanóráin és színes élményekkel bocsátottuk őket a téli szünetre.

 

„Karácsonyfán ajándék,
a szívekben béke,
de jó lenne, ha ebből
jutna egész évre!”

/Juhász Magda/

 

Békés, Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánunk Mindenkinek!

Idegen nyelvi munkaközösség

 

Download PDF