Hírek

Zelizi Mária tanítónk állami ünnepünkön vette át Dr. Pintér Sándor Belügyminiszter Úr által adományozott Miniszteri Elismerő Oklevelet

Állami ünnepünk alkalmával vette át Zelizi Mária tanítónk kiemelkedő pedagógiai munkájának elismeréséül Dr. Pintér Sándor Belügyminiszter Úr által adományozott Miniszteri Elismerő Oklevelet. Az elismerésre iskolánk igazgatója Szűcs Norbert tett javaslatot, a nevelőtestület egyetértése mellett, Tankerület Igazgató Asszony támogatásával.

Zelizi Mária általános iskolai tanító diplomáját 1984-ben szerezte meg a Debreceni Tanítóképző Főiskolán. A főiskolai évek alatt a technika szakkollégiumot végezte el, amit kiegészített egy KRESZ elméleti szakoktatói végzettség.

1984. augusztus 14-től napjainkig az Ebesi Arany János Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában látja el tanítói munkáját.

40 éves munkássága alatt számos izgalmas újításnak a kipróbálásában vett részt:

A legfontosabb szakmai feladata a matematika tanítása mellett az osztályfőnöki feladatok lettek. Tehetséggondozás során többször ért el kiváló megyei helyezéseket tanulóival a Zrínyi Ilona és a Bolyai János megyei matematika versenyeken.

2000-től munkája kiegészült, az iskola közlekedésbiztonsági szakreferense lett, szakkört vezetett, területi, megyei versenyekre készítette fel tanulóinkat, ahol megyei szinten is sikerült a legjobb helyezéseket elérni.

2003-ban lett az alsó tagozat munkaközösség vezetője. Feladata az alsó tagozat munkájának koordinálása, a szakmai munka irányítása, a szaktárgyi oktatás színvonalának biztosítása.

Polgárőr pedagógusként 2007. március 27-én az általános iskolában 20 fővel megalakította az ifjú polgárőr csoportot, annak érdekében, hogy velünk, a legfiatalabb generációval megismertesse a bűnmegelőzés alapvető szabályait és fejlessze a közlekedési ismereteinket. Az Országos Polgárőr Szövetség Elnöksége a Polgárőr mozgalomban végzett tevékenysége elismeréseként az Év Polgárőr Pedagógusa kitüntetésben részesült 2012. október 19-én.

2007-től 2017-ig dolgozott kuratóriumi tagként az Ebesi Gyermekekért Alapítványban.

2014-ben a jövő nemzedékéért végzett áldozatos nevelő-oktató munkájáért „Emléklapot” kapott, valamint Arany-díjban is részesült. 2019-ben a Rendőrkapitányság tevékenységének támogatásáért Szent György emléktárgyat kapott.

Dr. Pintér Sándor Belügyminiszter Úr által adományozott Miniszteri Elismerő Oklevelet kiemelkedő pedagógiai munkájáért Majosi Pálma a Berettyóújfalui Tankerületi Központ igazgatója és  Szűcs Norbertet iskolánk igazgatója adták át Zelizi Mária általános iskolai tanítónk részére.

Gratulálunk Zelizi Márianak, pályájához jó egészséget és további szakmai sikereket kívánunk!

Download PDF