Hírek

Beszámoló az Élményszerű tanulás és tanítás – Élménypedagógia továbbképzésről

Tisztelt Érdeklődők!

Örömmel számolunk be róla, hogy a  Makovecz Campus Alapítvány Képzési Intézet „CNP-KP-1-2021/1-000205 azonosítószámú pályázat keretein belül az „Akkreditált pedagógus továbbképzések pilot programjainak megvalósítására és minőségirányítási feladatokban való együttműködésre” című meghívásos felhívására benyújtott jelentkezésünket és az Élményszerű tanulás és tanítás – Élménypedagógia című felkínált képzési programra részvételi szándékunkat a Bíráló Bizottság támogatta.

A döntésnek köszönhetően nevelőtestületünk 18 tagja vehetett részt Ebesen az iskolában 2023. május 12-14 között a 30 órás akkreditált képzésen.

A képzés fejlesztője Kovácsné dr. Nagy Emese, előadója dr. Pálfi Dorina a Miskolci Egyetem adjunktusa volt.

A képzés elvégzése hozzájárul ahhoz, hogy a pedagógusaink olyan élményszerű, személyre szabottan differenciált tanórát szervezzenek meg, amely biztosítja minden tanuló számára a tanulási folyamatba való belépést és ezzel a sikeres ismeretelsajátítást. A tanulók motiváltsága, érdeklődésük fenntartása kulcskérdés az oktatás során. Ha megtörténik az akadályok elhárítása, akkor az élményszerű tanulás megteremtése által újszerű, érzékszervekre ható, kihívást jelentő, meglepetést szerző, komfortzónából kimozdító és a társakkal közös munkára serkentő, személyiségfejlesztő alkalmak jöhetnek létre.

Köszönjük a Makovecz Campus Alapítvány Képzési Intézetnek, hogy a továbbképzésen részt vehettünk.

Várjuk az újabb lehetőséget, hogy ismereteinket tovább bővíthessük!

Download PDF