Hírek

Portré Prepuk János örökös igazgatóval

Az 1848 – 49 – es szabadságharc évfordulóján, Magyarország nemzeti ünnepén vehette át Ebes község Díszpolgára címet Prepuk János iskolánk volt igazgatója.

Prepuk János 1967-től több, mint két évtizeden át volt településünk oktatás- és nevelésügyének irányítója, de elsősorban az alapoktatási intézményünk vezetőjeként kiemelkedő a munkássága. A település fejlesztésében karaktere és innovatív gondolkodása nagyban hozzájárult az infrastruktúra kiépítésében.

Pedagógusi és intézményvezetői munkássága alatt olyan iskolát teremtett, amely a megyében meghatározó és országos hírű lett. Ennek az iskolának a gyökerei a tanyasi iskolákból erednek. A munkája pedagógiai elhivatottságról és széleskörű előrelátásról is tanúbizonyságot tett.  Vezetői tevékenységét nagy szorgalom és kiváló hozzáértés jellemezte. Az ebesi általános iskolát bázisintézménnyé tette, művészeti képzést indított.

Többször részesült magas szintű kitüntetésekben, így 1965-ben miniszteri dicséretben. Majd az Oktatásügy kiváló dolgozója címmel, illetve Kiváló tanár díjjal is jutalmazták. 1994-ban Maróthy György- díjat, 2007-ben a Pro Villa Ebes községért díj arany fokozatát kapta meg. 2015-ben Balogh Zoltán  miniszter úr  szakmai munkája elismeréséül Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adományozott.

Gratulálunk a díszpolgári címhez és további jó egészséget kívánunk örökös igazgatónknak és családjának.

 

Download PDF