Hírek

Újabb kiemelkedő eredmény a lemorzsolódással veszélyeztetett tanulók arányának csökkentése terén

Örömteli hír, hogy a POK Bázisintézményeként tovább sikerült csökkentenünk a a lemorzsolódással veszélyeztetett tanulók arányát.

A 2021/2022. tanév I. félévi lemorzsolódással veszélyeztetett tanulói aránya intézményi szinten: 188 főből 3 fő (1,6 %)

  • A félév értékelésénél, minősítésénél a tanuló tanulmányi átlageredménye nem éri el alapfokú nevelés-oktatásban a közepes (3), középfokú nevelés-oktatásban a 2,5 szintet: 3 fő (a tanulók 1,6 %-a)
  • A félév értékelésénél, minősítésénél a tanuló tanulmányi átlageredménye egy félév alatt vagy a megelőző tanévhez képest legalább 1,1 mértékű romlást mutat: 0 fő (a tanulók 0,0 %-a)

Debreceni Pedagógiai Oktatási Központ értékelése szerint a 2021/2022. tanév I. félévére vonatkozóan az intézményben a lemorzsolódással veszélyeztetett tanulók száma, aránya továbbra is csökken, külső beavatkozásra nincs szükség. Pedagógusai a Debreceni Pedagógiai Oktatási Központ által meghirdetett szakmai rendezvényeken rendszeresen, nagy számban vesznek részt. Az intézmény vezetése a Debreceni Pedagógiai Oktatási Központ szakmai szolgáltatásait minden területen igényli, több alkalommal kért és kapott helyszíni illetve online szaktanácsadói támogatást. Az intézmény az Oktatási Hivatal bázisintézményeként aktívan együttműködik a Debreceni Pedagógiai Oktatási Központtal a korszerű pedagógiai módszerek, jó gyakorlatok széleskörű átadásában, gyakori helyszíne bemutatóóráknak, szakmai foglalkozásoknak. 2021 őszén az intézmény vezetőinek és pedagógusainak munkáját intézményfejlesztési és kiemelt figyelmet igénylő gyermek, tanuló részére nyújtott nevelést és tanítási-tanulási folyamatot segítő szaktanácsadó támogatta. A feladatellátási hely az EFOP 3.1.5. „A tanulói lemorzsolódással veszélyeztetett intézmények támogatása” című pályázat keretén belül komplex és differenciált intézményfejlesztési támogatásban részesült, melynek tapasztalatait beépítik pedagógiai tevékenységeikbe.

Gratulálok a gyerekeknek és a pedagógusoknak.

lemorzsolodas

Download PDF