Hírek

Természettudományos nap

2022. március 18-án iskolánkban Természettudományos Nap került megrendezésre a Berettyóújfalui Tankerületi Központ EFOP- 3.2.5 azonosító számú pályázata keretében.

Online kapcsolódtunk be két, a  Hétköznapi anyagaink kémiája és fizikája című interaktív foglalkozásba, amit a hajdúszoboszlói Hőgyes Endre Gimnázium két pedagógusa élőben közvetített a természettudományos laborból. A bemutatott kísérleteket a mi tanulóink is elvégezték.

Szintén online csatlakoztunk az Esztári Irinyi Károly Általános Iskola pedagógusa által tartott Virtuális robotprogramozás című foglalkozásra.

Ezen kívül a három robotika foglalkozást is tartottunk Az EV3 robotok képernyő kezelése matematikai kompetenciák fejlesztésével témában. A foglalkozáson a tanulóink megismerték a LEGO EV3 robotok képernyőjének felépítését, szöveget, képfájlokat, alakzatokat rajzoltattak ki a robot kijelzőjének adott koordinátáiba és kreatív ábrákat készítettek különböző alakzatok segítségével.

Déltől egy online „Szabadulószoba” csapatversenyen vettünk részt, amely egyben pályaorientációs verseny is volt. Az online, számítógép vagy okostelefon segítségével megoldható feladatok az MTMI pályaismerettel és az MTMI – pályákhoz kapcsolódó természettudományos feladatokból álltak.

Download PDF