Hírek

Bérczes Mihály sikeresen vett részt a International Youth Music Competiton versenysorozatán

Tisztelt Érdeklődők!

Művész tanárunk Bérczes Mihály sikeresen vett részt a International Youth Music Competiton versenysorozatán. Az alábbiakban beszámol az elért kiemelkedő eredményről.

“Az International Youth Music Competiton versenysorozat egy teljes évet ölel fel: különböző kategóriákban és műfajokban lehet nevezni az egyes hónapokban. A pontozási rendszer meglehetősen erős: a 100 pontból 5 pontonként változnak a helyezések (100-95: I, 95-90: II. és 90-85: III. hely). Az első három helyezést kapó versenyzőnek lehetősége van egy utolsó megmérettetésre- a Győztesek versenyén az “Év Művésze” díjakért. Erre a nevezésre most 42 országból nevezhettünk be . Három művel neveztem: a májusi első helyezett Chopinnel, egy akkor készült Schumann koncertetűddel és egy decemberben újból feljátszott Schubert Impromtuvel.

  • A Schubert Impromtuvel kategóriám második legnagyobb pontszámát hoztam el, ez minősítést is eredményezett a helyezésen túl:ezüst lett. (a pályamű itt tekinthető meg!)
  • A Chopin Noctrunenel kategóriám harmadik legmagasabb pontszámát kaptam, így a helyezés mellett ez bronz minősítést kapott.
  • A Schumann koncertetűd a várakozásaimnak megfelelően csak helyezést kapott, de az is harmadik hely lett ebben a mezőnyben és ilyen pontozási rendszer mellett.

Összeségében 2 második helyezést szereztem és egy harmadikat.”

Nevelőtestületünk nevében gratulálunk neki és sok sikert kívánunk a jövőbeli versenyekhez!

Download PDF