Hírek

Erasmus+ Spanyolország

2021 október 11. és 15. között került megrendezésre a spanyol  virtuális programsorozat az Erasmus + pályázat következő eseményeként.

Ezen a héten a robotika egyik speciális ágával, a drónokkal és azok programozásával foglalkoztak a bevont diákok. A program első napján betekinthettünk a spanyol iskola hétköznapjaiba valamint Santander és környéke nevezetességeivel ismerkedtünk meg. A nap végén minden ország kvíz játékban vett részt, amit a magyar csapat meg is nyert. A szerdai nap a kreativitásról szólt, egy szállodai robot tervezése, piacra dobása és reklámozása volt a feladat. A magyar gyerekek most is bizonyították, hogy igazán egyedi, kreatív ötleteik vannak. A program záró napjára egész héten készültek a csapatok, hiszen egy” Drone Challenge” elnevezésű programmal kellett bizonyítani, hogy megtanulták a drónok programozását, irányítását. Az egyik feladatban például hullahopp karikákon kellett átreptetniük a drónt. De virtuális program segítségével egy szimulációban is helyt kellett állniuk.

A magyar csapat végig lelkesen vett részt a programokban és új barátokat szereztek a partneriskolák diákjai közül. A magyar csapat tagjai: Szöllősi Lara, Molnár Maja, Beke Lilla, Árva Szabina, Dávid Tamás, Páll Roland és Piskó Péter. Valamennyien 8. a osztályos tanulók.

A szakmai munkában és a rendezvény lebonyolításában közreműködtek:
Kissné Lantos Éva, Csiháné Pálinkás Krisztina és Kulcsárné Toroczkai Dóra tanár nénik.
Download PDF