Hírek Továbbtanulás

Hello Szakma! – Milyen pályát válasszak?

2024. október 7-8. között került megrendezésre a Debreceni Szakképzési Centrum szervezésében a „Hello Szakma!” pályaorientációs program, melyen iskolánk két nyolcadik osztályos csoportja is részt vett.
A program célja elsősorban az volt, hogy a diákjaink számára segítséget nyújtson, betekintést nyerhessenek a különböző szakmák rejtelmeibe, és lehetőséget biztosítson, hogy megismerjék a szakképző iskolák, technikumok és gimnáziumok kínálatát.

A gyerekek számos szakmával ismerkedtek meg interaktív módon, többek között a vendéglátás, szerelés, építőipar, szépségipar, rendőrség, katonaság, egészségügy és informatika területén. A standoknál gyakorlati bemutatók várták őket: kipróbálhatták a fodrászatban, vegyészetben használt eszközöket, szimulált autó-, motorszerelési folyamatban vettek részt, illetve betekintést nyerhettek a hegesztés és egyéb műszaki szakmák fortélyaiba.

A szervezők célja az volt, hogy a gyerekek élményszerűen tapasztalják meg az egyes szakmák mindennapjait. A nyolcadikosaink így testközelből élhették meg, milyen konkrét feladatokkal, kihívásokkal és lehetőségekkel jár egy-egy szakma.

Nagyban hozzájárult ez a jó hangulatban telt két délután a bizonytalankodók döntésében is, köszönjük a Debreceni Szakképzési Centrum szervezését és Farmasi József főigazgató-helyettes úr támogató közreműködését.

Kísérő tanárok: Kissné Lantos Éva, Dr. Lengyelné Biró Ildikó, Parlaginé Tolnai Hajnalka, Subáné Kiss Gyöngyi tanárnők.

Download PDF