Hírek

Részt vettünk a Millió Lépés programban

A Millió Lépés mobilalkalmazás segítségével nyomon lehetett követni a fizikai aktivitásunkat: lépéseket lehetett gyűjteni, és a mozgásos tevékenységeinket is át lehetett váltani lépésekké. Az applikáció környezetbarát közlekedésre ösztönzött, és csodás kirándulóhelyeket ismertetett. Minden iskola versenyezhetett ezzel a fitnesz applikációval, és akár 1 millió forintot is lehetett nyerni sportszerekre.

Ez volt a 3. Millió Lépés verseny (2024. 03. 25- 2024. 06. 09.), és ebben a körben sikerült a legtöbb lépést gyűjtenünk, kb. 4-szer annyit, mint eddig. Nem sikerült ugyan sportszer támogatást nyernünk, de valószínűleg jövőre is meg lesz majd erre a lehetőségünk, ha újra indul ez a program. Ha sokan csatlakoznak majd, és aktívan részt vesznek, akkor több eséllyel fogunk tudni versenyezni.

40 fő gyűjtötte számunkra a lépéseket. Az osztályok közül az 5. B volt a legaktívabb. Az ebesiek közül Kovács Áron Péter, 5. B osztályos tanuló gyűjtött a legtöbb lépést; és több családtagja is szorgalmasan részt vett ebben a programban. Tanáraink közül pedig Katona Erika tanárnő lett iskolánk nyertese. Köszönjük Makainé Rácz Borbála tanár néninek, hogy támogatta ezt a projektet, bíztatta a gyerekeket és a családját a lépések gyűjtésére.

Iskolánk eredményei: Hajdú-Bihar vármegyében a 37. helyen végeztünk. Országosan pedig a 956. helyet foglaltuk el. 4, 54 Országos Kékkört tettünk meg a lépéseinkkel. 1300 zöldpontot gyűjtöttünk összesen a környezetbarát közlekedéssel.

Köszönjük minden lelkes, szorgalmas résztvevőnek a hozzájárulását; és gratulálunk az aktív életmódjukhoz!

Download PDF