Hírek

Egészségnevelő programok az iskolában Szegedi Erika védőnő vezetésével

Dohányzás megelőző hét

Március utolsó hetében, a tavalyi tanévhez hasonlóan dohányzás megelőző hetet szervezett az iskolánk védőnője, melyen minden felső tagozatos diák részt vett. A Hajdú Bihar Vármegyei Kormányhivatalból egy dohányzás demonstrációs bábut igényeltünk, amin láthatóak a dohányzás okozta ártalmak, betegségek. A tanulók érdeklődve hallgatták az órát, és vették szemügyre az élethű bábun látható elváltozásokat, kérdéseket tettek fel, így valóban interaktívan lehetett velük feldolgozni ezt a nem könnyű témát.

Fogászati prevenciós előadások

Tavalyi tanévben minden alsós osztályban, ebben a tanévben (felmenő rendszerben) az elsős osztályokban történt, fogászati megelőző, egészségnevelő óra. Az iskolánk védőnője a fogápolás fontosságáról, módjáról, a szájhigiénéről, a fogbetegségek megelőzéséről, fogászati szűrések fontosságáról, valamint az egészséges táplálkozásról beszélgetett a gyermekekkel.

Elsősegélynyújtás

Április 17-18-án a 7. és 8. évfolyamosoknak, az iskolánk Ambu babáján, újraélesztési órát tartott a védőnő, a tanulók aktívan bekapcsolódtak. Szívesen kipróbálták, hogyan kell szakszerűen újraélesztést végezni.

Download PDF