Hírek Versenyek

Tankerületi- és Bázisintézményi Szakmai Nap

2024. április 8-án rendeztük meg tankerületi- és bázisintézményi szakmai napunkat, melyre összesen 25 érdeklődő érkezett a vármegye több iskolájából.

Az elsősorban angol nyelv tanításához kapcsolódó programokon 2 csoportban felváltva vehettek részt a vendégeink, így senki sem maradt le egyetlen eseményről sem.

Az alsó tagozatot Kiss Mónika Beáta és Kulcsárné Toroczkai Dóra képviselte. A műhelymunka témája “Games and Warm up activities for young learners through English lessons”, melynek keretében motivációs játékokat próbálhattak ki az érdeklődők. A résztvevők egy kis időre tanulókká váltak, ahol tapasztalati élményszerzés útján sajátítottak el különböző érdekesebbnél érdekesebb játékokat. A worskhop célja volt, hogy új ötletekkel gazdagítsák kollegáik játéktárát, valamint azok egy része akár más tantárgyaknál is felhasználható legyen.

A második helyszínen Kissné Lantos Éva igazgatóhelyettes és informatika-matematika-földrajz szakos tanár tartott gyakorlatorientált foglalkozást “Technológiai újdonságok alkalmazása az idegennyelv oktatásban” címmel. A tanárnő segítségével a résztvevők kipróbálták a nyelvi órákon használható digitális eszközöket, kiemelten a mesterséges intelligencia által biztosított lehetőségeket.

Harmadik helyszínünkön Csiháné Pálinkás Krisztina angol nyelvtanár, szaktanácsadó vezetett műhelymunkát, melynek témája a LEGO Story Starter csomag és a hozzá kapcsolódó Story Visualiser program bemutatása volt. A foglalkozás elején rövid videóban bemutatta a LEGO Story Starter csomag és tanórai használatát, majd a kollégákkal együtt készítettek egy projektet, aktívan használva az eszközöket. A program elsődleges célja az volt, hogy bemutassa az eszközök hatékony alkalmazását, valamint alkalmazhatóságát a nem két tanítási nyelvű csoportokban is. Kapcsolódó ismeretként a megismerkedhettek a kollégák a genially felülettel, ahol kreatívan készíthetnek prezentációkat, digitális tananyagokat.

Negyedig eseményként egy bázisintézményi program, az Ebesi Nyelvvizsga Verseny eredményhirdetése következett. A középfokú komplex angol próbanyelvvizsga írásbeli része 2024. március 2-án, a szóbeli próbavizsgák, az azt követő héten zajlottak le.

Az 50 általános- és középiskolás induló közül a következő eredmények születtek:

1. helyezett: Kocsis Lóránt László, József Attila Általános Iskola és AMI
felkészítő: Kulcsár Istvánné

2. helyezett:Nagy Gergő, Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum
felkészítő: Hidasi Ágnes

3. helyezett: Parádi Kenéz Máté, Tóth Árpád Gimnázium
felkészítő: Balogh Szikora Ildikó

A díjakat Nagy László a Berettyóújfalui Tankerületi Központ szakmai vezetője, Parádiné Kenéz Tünde Emese a Debreceni POK Bázisintézményi koordinátora és Csiháné Pálinkás Krisztina a Cambridge Nyelviskola vezetője adta át.

Az első helyezett egy ingyenes komplex B2 szintű BME nyelvvizsgát nyert a Cambridge Nyelviskola jóvoltából.
A második, harmadik helyezettek és a felkészítő tanárok értékes Fórum utalványokat vihettek haza.

Gratulálunk a nyerteseknek! Sikeres éles nyelvvizsgát kívánunk nekik!

A nyelvvizsga verseny anyagi költségeit a Berettyóújfalui Tankerületi Központ vállalta.

Köszönjük a segítséget!

Download PDF