Hírek

Bevezetésre kerül iskolánkban a Darts Matek!

2024. február 8-án Darts Matek Workshopon vettünk részt Derecskén a Bocskai István Általános Iskolában. Ez az új kezdeményezés Székely „Penge” Pál profi darts bajnok, matematika tanár nevéhez fűződik, akinek meggyőződése, hogy a kisiskolás és idősebb gyermekek matematikai oktatása során a legjobb eredményeket játékos módszerek alkalmazásával lehet elérni. A darts azon túl, hogy egy nagyon egyszerű és izgalmas játék, nagyon szigorú matematikai alapokon nyugvó sport is egyben. A játékosnak a másodperc tört része alatt kell tudni fejben összeadni, kivonni szorozni. A játék gyakorlása során ezek a műveletek automatizmussá válnak.

A workshopon lehetőségünk volt egy bemutató órát megtekinteni, ahol a gyerekek nagy örömmel használták a tableten a játékot és mi, pedagógusok is megismerkedtünk a sokoldalú  felülettel (a beállítható játékokkal, kirakóval, memóriajátékkal, színezővel stb.). A bemutató után kérdezhettünk az ötletgazdától és szakmai beszélgetést folytattunk a kollégákkal is.

A Darts Matek játékfelület használati jogát 3 évre biztosítja iskolánk részére a Berettyóújfalui Tankerületi Központ, így a tanítási órákon mi is kipróbálhatjuk, tesztelhetjük, használhatjuk.

forrás és további részletek: https://dartsmatek.hu/

darts

Download PDF