EGYA Hírek

SULI BÁL 2023 – Ebesen jó gyereknek lenni!

Ezen a településen nagyon sokan gondoljuk így és teszünk is érte, hogy ez meg is valósuljon. Komoly közösségi összefogás jellemezte az idei SULI-Bált is, amelyet Az Ebesi Arany János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Szülői Munkaközössége és az Ebesi Gyermekekért Alapítvány szervezett. A sikerhez azonban a szervező munka mellett szükséges volt a szülők, a pedagógusok közreműködésére, valamint számos gazdasági szereplő és szimpatizáns magánszemély nagylelkű támogatása is.  Az idei rendezvény célja az iskola udvarán lévő fedett kerékpártároló bővítéséhez szükséges források megteremtése volt.

A rendezvény ezúttal is az iskola jelenlegi és volt tanulóinak színvonalas műsorával indult. Először két kishölgy a negyedik osztályos Morvai Nóra zongora (felkészítő tanára: Bérczes Mihály tanár úr) és Szűcs Fanni fuvola játéka (felkészítő tanára és duett partnere: Kerekes-Rácz Éva tanárnő) varázsolta el a nézőközönséget. Majd a debreceni Medgyessy Ferenc Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum táncművészet tagozatos tanulói két tánc produkciója következett. Elsőként legényest, majd rábaközit táncoltak a 11. D néptánc tagozatosai: Cseke Dávid, Kovács Anna, Kovács Gergely és Mezősi Janka. Koreográfus: Törökné Vajda Judit és Puskás László. Ezt követően salsát láthattunk a 13. évfolyam színházi táncosaitól: Csiha Rebekától, Guba Grétától, Gyimesi Zsófiától és Horváth Orsolyától. Koreográfus: Kardos József.

Az este folyamán minden igényt kielégítő svédasztalos vacsora várta a bálozókat. Volt itt húsleves, töltött káposzta, sertés, kacsa, csirke húsok ízletesen elkészítve, de a könnyebb fogásokat kedvelők is számos salátából, zöldséges ételekből válogathattak.

A rendezvényt megtisztelte Bodó Sándor országgyűlési képviselő úr, aki elismerő szavakkal méltatta Ebes településen a gyerekek érdekében megvalósult összefogást, a közösen elvégzett munkát, legyen szó közösségi élményről, magas szintű oktatásról vagy az épített környezetünk – jelen esetben az Ebesi Gyermekekért Alapítvány Magyar Falu Program pályázatán elnyert kerékpártáróló bővítésének 2.000.000 Ft-os támogatásáról – fejlesztéséről!

A továbbiakban a szórakozásé, a mulatságé volt a főszerep, a táncoslábúak nagy örömére hajnalig állt a bál.

Nagy sikere volt a szülők hagyományos meglepetés produkciójának. A fergeteges hangulatú, humoros-táncos előadásba szívesen bekapcsolódott a közönség is, további lehetőséget adva ezzel a jókedvre, vigasságra.

Éjfél után került sor a tombolahúzásra, amely során értékes nyeremények találtak gazdára. A bál vendégei a tombolák vásárlásával rekord összeggel, több mint 450 ezer forinttal támogatták a bál célját. Köszönet érte!

Településünk, vagyis az itt élő, dolgozó emberek ez alkalommal is bebizonyították, hogy jókedvvel és közös összefogással akarnak és tesznek a jó ügyért, hogy Ebesen valóban jó legyen gyereknek lenni!

 

A SULI-BÁL teljes nyeresége összesen 1 050 000.-Ft, amelyet a résztvevő vendégeknek és nagylelkű adományozóinknak köszönhetünk.

Tárgyi adományokat -tombola ajándékok formájában- kaptunk a következő cégektől, vállalkozóktól, magánszemélyektől: Ebesi Arany Oroszlán Zrt., Cambridge Nyelviskola, Cívis Clean Kft., Debreceni Lövészsuli Sport Egyesület, Deczki Család, DVSC futball csapata, Dzsudzsák Balázs, Ebesi zöldséges (Nánási Mónika), Ebesi Zsálya Gyógyszertár, FE-BI Százas bolt (Krivács Brigitta), Hungarospa Zrt., Jetta virágbolt (Jakobei Marietta), Keter Magyarország Kft., Mike Húsbolt-Mikepércs, Nagy Zsanett táplálkozási tanácsadó, Nagyné Gáll Beáta és családja, Pacsmag méhészet, Papp-Balogh Anikó, REÁL bolt-Hunyadi utca (Nagy Sándorné), Sági András és családja, Salánki Zsoltné Anikó, Szilágyi Dorina Virág, Szilágyi Károly DJ, Varga-Ökrös Anita, Vágner 2001Bt.,  Zsigmond Mónika gyógypedagógus-logopédus

Pénzadományokat kaptunk a következő cégektől, vállalkozóktól magánszemélyektől: Arnóth Zoltán, Arosné Belme Erzsébet, Bodó Sándor, Csapó Éva, Dr. Bakos Imre, Dr. Morvai Gábor, Egri Ferenc, Farmasi József, Gálóczhy-Tömösváry Zsolt, Ivánka Csaba, Kanál József, Kiss Sándor, Kreatív Komfort Kft., Kunkli-Halmos Judit, Medgyessy Csaba, Minerva 2005 Bt., Nagy Péter, Nagy Zsanett, Nagyné Győrfi Emese, Oláh-Csétei Renáta, Soróczkiné Mikó Nóra, Sörlei Arnold, Szabóné Karsai Mária, Szentesi Zsolt, Szoboszló COOP Kft., Tóth-Vanka Judit.

Download PDF