Hírek

ESSD (European School Sport Day/ Európai Diáksport Napja) az ebesi iskolában

Az Ebesi Arany János Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 2023. 09. 29-én, pénteken és az azt követő tanítási napokon ünnepelte meg az Európai Diáksport Napját.

Ebben a tanévben a szlogenhez (Joy in sport and physical activity/ A mozgás öröme) hűen A MOZGÁS ÖRÖMÉT igyekeztünk megéreztetni minden tanulóval, hogy pozitív élményekkel gazdagodhassanak a sportokkal kapcsolatban. A megadott 2023 m futást bemelegítéssel és rákészüléssel tettük könnyebbé gyermekeink számára. A futás után a diákok mindenféle mozgásos játékot játszhattak, ill. házi foci bajnokságon is részt vehettek a sportnap alkalmából. A házi bajnokság több napot vesz igénybe, ezért az ESSD-t követően is voltak még mérkőzések.

A sportnapot az osztályoknak/ csoportoknak külön-külön tartották a testnevelők. Tanulóink nagyon élvezték a különböző játékos, mozgásos tevékenységeket (a sportparkban tornázást, erősítést, futást; az iskola udvarán a röplabdázást, focizást; a tornateremben a kiütő játékokat, fogócskákat, váltó versenyeket). A foci bajnokságot pedig, mint mindig, sok izgalom, várakozás és öröm övezte.

Sikerült méltón, felszabadult mozgással megünnepelnünk ezt a számunkra fontos eseményt.

Házi labdarúgó bajnokság eredményei

Befejeződött a felsősök labdarúgó bajnoksága. Sok izgalmas mérkőzést láthattak a szurkolók.

Az 5-6. évfolyamon 3. helyezést ért el az 5.a osztály, 2. helyezést ért el a 6.b osztály, első lett a 6.a osztály.

A torna gólkirálya Nyüvedi Nándor 6.b osztályos tanuló lett 7 góllal.

A 7-8. évfolyamon 3. lett a 7.b osztály, 2. helyen végzett a 8.b osztály, első lett a 8.a osztály.

A bajnokság gólkirálya Pető László 8.b osztályos tanuló lett.

GRATULÁLUNK mindenkinek!

Download PDF