Hírek

Járási polgárőr tábor Nagyhegyesen

Nyaranta táboroznak a Hajdúszoboszlói Járás ifjú polgárőrei, akik játszva tanultak most augusztusban is a Hajdú-Bihar vármegyei Nagyhegyesen.

NAGYHEGYES. Az 7. Járási Ifjúsági Polgárőr Táborban a három nap alatt sok izgalmas, színvonalas és változatos programon vettek részt, gyarapíthatták tudásukat a táborlakók. A speciális mentők bemutatója, az éjszakai bátorságpróba vagy a geocaching adta kihívások éppen olyan készségeket fejlesztenek, amire egy ifjú polgárőrnek szüksége lehet.

A sport- és sorversenyek nemkülönben jótékonyak a gyerekeknek, de a „lazulósabb” programok, mint a diszkó, tábortűz, strand is belefért a háromnapos – augusztus 4-étől 6-áig tartó – dzsemboriba, ahol összesen 34 gyerek és 12 felügyelő vett részt a járás településeiről, Nádudvarról, Ebesről, Nagyhegyesről és Hajdúszoboszlóról.

Sok-sok túrával, ügyességi- és logikai vetélkedőkkel, geocachinggel, bátorságpróbával, közlekedésbiztonsági, baleset- és bűnmegelőzési foglalkozásokkal tették színessé a tábort a szervezők. Érkeztek hozzájuk A Négy Manccsal Az Életért Keresőkutyás Egyesület, akik engedelmességi, fegyelmezési és állatvédelmi bemutatóval kápráztatták el az ifjú közönséget.

A tábor zárásaként vasárnap a Nádudvari Gyógyfürdőben lazíthattak volna résztvevők, ha nem szól közbe a cudar időjárás. Az elmaradt strandolás helyett a Hirzics Miklós-felé lángosokkal vigasztalódhattak a résztvevők. Majd a taborzárást követően a felnőtt kísérők haza is szállították a gyerekeket.

A tábort támogatta: Nagyhegyes Község Önkormányzata, Ebes Község Önkormányzata, Nádudvar Város Önkormányzata, Nádudvari Településfejlesztési és Városgazdálkodási Nonprofit Kft., Nagyhegyesi Polgárőrség, az Ebesi Arany János Általános Iskolából érkező pedagógusok és a Hajdú-Bihar Vármegyei Polgárőr Szövetség.

–        Élményekben gazdag és mozgalmas három napot tudhatunk magunk mögött. Ez idő alatt megismerkedhettünk más városok ifjú polgárőreivel, igazi közösségé váltunk – vélekedtek egyöntetűen a résztvevők.

Download PDF