Versenyek

Pénzügyi verseny második forduló

A K&H 2010-ben indította el a Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőt, amely érdekes, modern ismeretanyaggal és sok játékos feladattal fejleszti a diákok pénzügyi jártasságát.

2020 óta a vetélkedő első három fordulója online zajlik, csak a döntő történik személyesen.

A verseny indulása óta a nevezések száma megsokszorozódott. Ebben a tanévben 9 000-en indultak a versenyen. Iskolánkból négy nyolcadik osztályos csapat töltötte ki az online vetélkedő első fordulóját. A második fordulóra egy csapatunk jutott tovább, melynek tétje a regionális versenyen való részvétel volt. Az elért pontok mellett a kitöltésre fordított idő is döntött abban, hogy a szabolcsi és a hajdú-bihari hetedik és nyolcadikos csapatok közül melyik négy jut tovább.

 „A verseny 2. fordulójában számtalan jó megoldás érkezett, ezért nagyon szoros pontszámok születtek. Az elért eredményekre viszont minden csapat büszke lehet, hiszen a megszerzett tudást semmilyen nyeremény nem múlhatja felül!” írták a szervezők.

Az ebesi csapat is jól oldotta meg a feladatokat, s bár a döntőbe nem kerültek be, de munkájukért gazdasági és pénzügyi ismeretek tantárgyból szaktanári dicséretben részesülnek.

A csapat tagjai: Almási Dominik 8.b, Kovács Viktória 8.a, Móré Ferenc 8.a, Szabad Sándor 8.a és Villás Viktória 8.a

Tóthné Leiter Júlia felkészítő tanár

vigyazz

Download PDF